Slik hacker du Billigmiddag!

Extra sitt nye konsept er laget for å hjelpe oss til å finne enkle, raske, smakfulle og billige middagsretter. Jeg har funnet ut at du kan hacke konseptet og spise enda billigere!

Lise Vermelid Kristoffersen er superspareren som elsker å dele tips om penger og økonomi. Lise vil i en serie med artikler på våre sider, komme med nyttige tips til hvordan man kan ta smarte økonomiske grep for å få en romsligere lommebok. Les flere sparetips fra Lise her


I mange familier går de samme rettene på rundgang. Det skjer ikke så mye nytt på middagsfronten. Allikevel er det vanskelig å finne svaret på spørsmålet «Hva skal vi ha til middag?». Derfor digger jeg Billigmiddag! Extra har planlagt alle hverdagsmiddagene for oss. I tillegg til å foreslå retter gir de oss handleliste og oppskriftene vi trenger.

Rettene i Billigmiddag-konseptet er stort sett tradisjonelle middager som alle liker. Men også retter og kombinasjoner vi ikke har testet ut før. Billigmiddag-konseptet er et billigere alternativ til matkasser, rett og slett. Finner du din favoritt blant presenterte oppskrifter, er det sjelden et problem å bytte ut proteinet med periodens produkt. For hver uke er det tilbud på hovedingrediensen til 4 retter. Det er alltid et fisk-, kjøtt-, vegetar- og kyllingprodukt.

Billig middag

Her er mine supersparetips:

  • Sjekk kilopris og vurder hvilken mengde som er riktig for det antallet mennesker du skal lage middag til. For eksempel er det bra å kjøpe en stor pakning om dere er mange, eller retten er noe som kan fryses ned etter tilberedning. Er dere færre, kan det være best å kjøpe størrelsen som er billigst per pakning, ikke den som er billigst per kilo.
  • Sjekk om du kan bytte ut noen av varene ved å gjøre større del av jobben selv. Blir det f.eks. foreslått å kjøpe en pakke med ferdig revet gulrot og kål, er det penger å spare på å heller kjøpe en pose gulrøtter og et helt kålhode. Kanskje kan restene herfra bli ingredienser i en helt annen middag?
  • Se etter billigere alternativer til ingrediensene som er oppgitt. Xtra er Coops billigmerke, og velger du det fremfor merkevarer er det penger å spare.
  • Undersøk om du har basisvarer eller andre ingredienser hjemme, ved å sjekke coop.no/extra/billig-middag før du drar på butikken. Handlelisten finner du enkelt også i butikk, så spar deg bryet med å skrive handleliste – bare finn QR-kode på plakat i butikk.

 

1200x300 Billigmiddag banner tablet.jpg