Til hovedinnhold
kylling

Sommerlig kyllingsalat

Kyllingsalat er en klassiker i sommervarmen. Griller du kyllingen, løfter du fort kyllingsalaten til nye høyder.

Sommerlig kyllingsalat

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Kyllingsalat - Dette trenger du:

kyllingfileter

ruccola

hjertesalat

avokadoer

rødløk

reddiker

jordbær

fetaost i biter

Urtedressing til kyllingsalaten:

hvitløk

fersk mynte

fersk basilikum

gresk yoghurt

Saften av 1/2 sitron

Extra virgin olivenolje

salt og pepper

Fremgangsmetode

Lag urtedressing: finhakk urter og hvitløk. Tilsett yoghurt, sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.
Grill kyllingfiletene på høy direkte varme i 2 minutter på hver side. Legg de så på indirekte varme med et steketermometer. Grill kyllingen til den får en kjernetemperatur på 68 grader – ca. 10 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
Skjær avokado, rødløk, reddiker og jordbær i skiver, og riv hjertesalat i biter. Bland med ruccola og fetaost i en stor bolle. Skjær opp kyllingen og server med dressing til.

Tips:

Grill-dilla? I denne oppskriften kan du til og med grille hjertesalaten. Del den i to, gni snittflatene inn med olje, dryss på salt og pepper, og grill på direkte varme til du får en fin, brent crunch.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆