Restemat med en gourmetvri
Skaal MatbarEtter en noe utradisjonell oppstart for fem år siden er suksessen til Skaal Matbar i Oslo et faktum. I fjor åpnet søsterrestauranten Maaltid dørene, og nå har vi utfordret dem til å lage en resterett med Henriettes pinnekjøtt.
At Fridtjof Seeberg skulle bli restauranteier var alt annet enn selvsagt. Frem til han var 24 år var han profesjonell fotballspiller, før han tok en mastergrad i fysiologi og biomekanikk. Under studiene begynte han å jobbe i restaurantbransjen, men som nyutdannet gikk veien til et mediebyrå. Det var ikke før etter noen år at Seeberg igjen dro tilbake til restaurantbransjen. Og denne gangen gikk han «all in».
– Jeg snakket hull i hodet på min kone om konseptet «Skaal», så til slutt ga hun meg en tydelig beskjed: «Du må bare si opp jobben din og gjøre det». Og sånn ble det.
Uten å ha et lokale eller noe annet på plass samlet han et kjerne-team og satt i gang. Med andre ord: Seeberg er ikke redd for en utfordring. Da Extra tok kontakt ble han derfor glad.
– Vanligvis er det vi som utfordrer oss selv, så det var morsomt å få en utfordring utenfra. Vi hadde aldri gjort noe med rester av julemat før heller, så det var ekstra spennende.
Etter å ha snakket med sin head chef, Matthew Webber, landet de til slutt på en enkel, men deilig rett med rester av pinnekjøtt.
– Jeg mistenker at mange kaster rester av julemat, så vi ønsket å lage noe som går raskt og med enkle ingredienser, slik at dette kan unngås. I tillegg er butikken stengt, og mange blir nok litt lei av den tradisjonelle julematen i jula også. Da er det fint å vise at det finnes mange måter å bruke restene på.
Og resultatet?
– Det ble rett og slett megadigg. Faktisk så digg at jeg har lekt litt med tanken om å legge den til på menyen til Skaal i desember. Vi får se!