Unngå brune epler i matpakken
Friskt hele dagenBrune epler i matpakken er ikke mye fristende. Med dette geniale trikset kan du sørge for friske eplebåter i matboksen!
Epler i båter er en god idé for å få barna til å spise frukt i matpakken, men kun til barna oppdager at eplebåtene har blitt brune. Ææsj!
Hvis du legger oppskårne eplebiter i en matboks, vil eplebitene fort bli brune. Det er «loven om oksidering». Det gjør ikke bare at de ser uappetittlige ut, men ødelegger både smak og konsistens.
FRISKE EPLER I MATPAKKEN
Men fortvil ikke! Vi har nemlig et genialt triks på lur, som vi har plukket opp fra mannen som på YouTube kaller seg King of Random.
Dette enkle trikset sørger for at eplebitene holder seg friske og appetittlige i timevis i matboksen. Om du ikke tror oss, finner du bildebeviset lenger ned.
Hemmeligheten ligger i en strikk som klemmer bitene sammen. Dette gjør at snittflatene ikke utsettes for luft og derfor (nesten) ikke oksiderer og blir brune – selv etter tre timer i en matboks i romtemperatur.
DETTE ER EPLETRIKSET
Steg 1
Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt
Snu eplet opp ned slik at det står støtt, og du har full kontroll under kuttingen.
Ikke start med å skjære eplet over midten, slik du kanskje pleier, men til siden for kjernehuset.
Steg 2
Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt
Gjenta ved å skjære på den andre siden av kjernehuset. Snu eplet 90 grader og skjær på tvers slik at du får et rutemønster.
Steg 3
Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt
Fest en strikk rundt eplet for å holde eplebitene samlet, og voilá! Du har et eple som vil holde seg friskt lenge i matpakken.
Det er viktig å holde eplebitene samlet hele tiden. Det er nemlig viktig at så lite luft som mulig slipper til mellom bitene. Så forsøk å unngå å la bitene falle fra hverandre før strikken settes på, og sett strikken på så fort som mulig.
BEVISET
På bildet (til høyre) ser du hvordan eplebitene ser ut etter å ha blitt oppbevart tre timer i en matboks i romtemperatur. Som du ser har overflatene bare så vidt har begynt å oksidere. Dette ville i hvert fall ikke vi nølt med å spise!
Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt
Lykke til! Vi heier på deg :)