Hudterapeutens tre favoritter av hjemmelagde ansiktsmasker

Disse hjemmelagde ansiktsmaskene er hudterapeutens ultimate favoritter, og du lager dem med noen få, billige ingredienser som du finner i matbutikken.

- Med over 25 års erfaring som hudterapeut, vet jeg at hva du spiser og hvordan du  pleier huden din, er helt avgjørende for hvor fin hud du har, sier Anne Berit Eide, fagansvarlig og eier av Oslo Hudpleieklinikk.

Hudterapeut Anne Berit Eide. Ifølge Anne Berit, er det aller viktigste du kan gjøre for å ta vare på huden å rense huden morgen og kveld, og bruke fuktighetskrem etterpå. 

Men i tillegg til den daglige hudpleien, anbefaler hudterapeuten å bruke peeling og ansiktsmaske én til to ganger i uken.    

- Jeg ser tydelig at alle som har vært flinke og bruke peeling og maske i tillegg til sin daglige hudpleie har hatt stort utbytte av det, sier Anne Berit.

Før du tar på ansiktsmasken, bør du rense huden godt først. Da kan du gjerne bruke en peeling. 

Men siden de færreste av oss verken har tid eller penger å bruke på hudpleie hver uke, kan et fint alternativ til hudsalonger være å lage sine egne hjemmelagde ansiktsmasker og peeling.

 

- Selv om jeg selvfølgelig anbefaler å gå til profesjonelle hudsalonger, kan disse hjemmelagde maskene være et godt alternativ. De er heller ikke irriterende for huden siden de inneholder kun naturlige ingredienser, og passer også for de som har allergier, sier hun.     

Men uansett om du har allergier eller ei, bør du i følge eksperten behandle huden din fint.  

- Huden er tynn, og trenger å bli behandler som silke. Ikke behandle huden din for hardt med såper og skrubbing, men bruk milde renseprodukter, myke peelinger og daglig beskyttelser, råder Anne Berit.  

Disse ansiktsmaskene er hudterapeutens ultimate favoritter av hjemmelagd hudpleie. For å lage de, trenger du kun noen få, enkle ingredienser som du kan kjøpe for en billig penge i matbutikken din (les: Extra). 

Du kan lage ditt eget spa hjemme for en billig penge. Foto: Istock

1. Fuktighetsgivende og mykgjørende ansiktsmaske

Denne ansiktsmasken bidrar til å gjøre huden myk, og tilfører fuktighet. Ifølge hudterapeuten, er dette masken for alle som ønsker å «skru tiden litt tilbake».    

- Honningen fungerer som en naturlig fuktgiver, minimerer forekomsten av fine linjer og fremmer et mer ungdommelig utseende, sier Anne Berit.

I tillegg bidrar melkesyre, proteiner, fett, aminosyrer og vitaminene A og D i melken til å fjerne døde hudceller og roe ned tørr og irritert hud. 

Du trenger:

2 ss honning

2 ts helmelk

Slik gjør du:

1. Bland melk og honning i en bolle.

2. Varm opp blandingen i vannbad i noen sekunder.

3. Stryk over ansiktet med fingertuppene.

4. La masken virke i 10 minutter.

5. Skyll av med varmt vann.

2. «Anti-age» og mykgjørende ansiktsmaske

Denne ansiktsmasken er ideell for voksen og sliten hud, og tilfører fuktighet. Den har ifølge eksperten en «anti-age»-effekt som skal bidra til å redusere rynker.

- Avokado inneholder 25 essensielle vitaminer og næringsstoffer, og det er veldig gunstig for voksen og sliten hud. De er en god kilde til vitamin A, D og E, som alle bidrar til å opprettholde hudens helse og elastisitet, sier eksperten. 

I tillegg inneholder avokado naturlige fettsyrer som både lindrer og tilfører fuktighet.  

Du trenger:

1 avokado

1 ss honning

Slik gjør du:

1. Mos en avokado i en bolle.

2. Tilsett 1 ss honning og bland sammen.

3. Stryk på ansiktet og la masken virke i 15 minutter.

4. Skyll av med varmt vann.

3. Ansiktsmaske med peelingeffekt  

Denne ansiktsmasken er Anne Berit sin favoritt. Den er eksfolierende og lysnende effekt, og gir en ren, lys og glødende hud.

- Ansiktsmasker med havregryn er en favoritt. Havre inneholder polysakkarider, som etterlater en beskyttende film på huden og hindrer tørrhet, forklarer hudterapeuten. 

I tillegg er havregryn fylt med saponiner, som bidrar til å fjerne smuss og olje fra porene.

Du trenger:

2 ss havregryn

1 spiseskje honning

1 ss varmt vann

Slik gjør du:

1. Finmal havregryn til havremel i en foodprocessor eller med en stavmikser.

2. Tilsett honning og varmt vann, og rør til blandingen blir jevn.

3. Stryk på ansiktet og la masken virke i 20-30 minutter.

4. Skyll forsiktig av med varmt vann og en vaskeklut. Siden masken herder over tid, må du skrubbe forsiktig med den varme kluten for å massere masken av.