3 episke isdesserter som er overraskende enkle å lage

Enten du får uanmeldte gjester på besøk eller blir overveldet av et akutt behov for is, kan disse raske isdessertene redde skinnet ditt.

Har du iskrem i fryseren, trenger du ikke å frykte noe i sommer. Da kan både uanmeldte gjester og akutt iskrem-hunger banke på døren akkurat når den vil. 

Disse iskremdessertene er nemlig lynraske å smelle sammen – og i tillegg er de nye og spektakulære. Det kan faktisk hende du ikke har prøvd noen av dem før? 

   > Denne forfriskende iskaken ser ut som en vannmelon

Iskrem-sandwich med kun 3 ingredienser 

Disse iskrem-sandwichene har du sannsynligvis alle ingrediensene du trenger i skapet fra før. Det er nemlig ikke mer enn iskrem, kjeks og strøssel som trengs. Som strøssel kan du bruke alt fra tutti frutti-strø til hakkede nøtter, mens Cookies, Marie-kjeks og Digestive fungerer alle sammen like bra som sandwich. 

Dette trenger du: 

8 kjeks etter smak (For eksempel Cookies, Digestive eller Mariekjeks) 
4 store kuler is i valgfri smak 
Valgfritt strøssel (For eksempel valnøtter, pistasjnøtter eller tutti frutti-strø) 

Dette gjør du:

1. Ta ut isen fra fryseren noen minutter før du begynner. 

2. Lag store kuler av is, og plasser dem mellom to kjeks.

3. Rull sidene i nøtter eller annen strøssel. Spis med en gang eller legg dem i fryseren til de stivner. 

Iskremtårn med karamellsaus og saltstenger 

Kombinasjonen av salt og søtt er vitenskapelig bevist å være uimotståelig for oss mennesker. Ifølge Gizmodo.com, har vi en innebygd «crawing» etter både sukker og salt ettersom kroppen trenger både energi og sodium. Når både sukker og salt møtes i ett, får vi en biologisk reaksjon som er ekstremt tilfredsstillende – som kan sammenlignes med å høre vakker musikk samtidig som du lukter på roser, skriver Gizmodo videre. 

I dette enorme istårnet er det nettopp den uimotståelige kombinasjonen av søt iskrem og salt karamell og saltstenger du får. 

Alt du trenger å gjøre, er å lage et stort tårn av iskuler på et fat, og helle hjemmelaget karamellsaus med maldonsalt i over, før du avslutter med et dryss salstenger og eventuelt vaniljefudge i biter.  

   > 3-ingrediens Oreo-iskake lager du på noen få minutter 

Dette trenger du: 

3 liter vaniljeis
5 biter vaniljefudge, delt i 4
10 saltstenger, delt i mindre biter
2,5 dl fløte
3 ss smør
100 g sukker
1 ss vaniljesukker
1 ts maldonsalt 

Dette gjør du:

1. Lag kuler av vaniljeisen som du legger i en liten langpanne. Sett det i fryseren.

2. Karamellsaus: Smelt sukkeret til det blir gyllent i en tykkbunnet kjele. Tilsett fløte, litt og litt om gangen og rør godt til sukkeret har løst seg opp.

3. Når blandingen er jevn, tilsettes smør, salt og vaniljesukker. La det koke i 8-10 minutter på middels varme. Avkjøl og sett til side.

4. Dander de dypfryste iskulene som et tårn på et fat. Pynt med fudgebiter, saltstenger og salt karamellsaus.

Du kan også lage hjemmelaget karamellsaus i mikroen på 7,5 minutter av kremfløte, sukker, Bremykt, lys sirup og vaniljesukker. 

Marengskake med is og bær 

Denne marengskaken med iskrem skal du faktisk steke i ovnen. Etter cirka fem minutter, får du sprø og seig marengs som er fylt med kald iskrem – og på bunnen møter skjeen mykt sukkerbrød.

Marengskaken krever litt mer av deg enn de to andre isdessertene, men de vil også blåse solhatten av alle du serverer den til. 

Oppskriften gir en hel kake, men du kan om ønskelig dele sukkerbrødene i små sirkler om du vil ha mindre marengskaker som på bildet. 

Dette trenger du:

1/2 sukkerbrød
1 liter sjokolade-is
5 ss bringebærsyltetøy
8 eggehviter
300 g sukker 

Dette gjør du:

1. Del sukkerbrødet i to på langs og legg den ene delen på et stekebrett eller ildfast form.

2. Fordel syltetøy på kakebunnen.

3. Tin isen litt og fordel den på kakebunnen. 

 4. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt og pisk videre til marengsen er fast og stiv. Fordel marengs over kaken.

5. Sett kaken i ovnen ved 250 grader i cirka 5 minutter, til marengslokket er gyllent. Følg med hele tiden, det kan gå fort. 

5. Server med en gang.

   > Ikke rart denne Snickers-iskaken kalles «ice bombe»