6 spektakulære middager som er like raske som en ferdigpizza

Disse middagene er sunne, raske og spennende på smak, og er ferdig før ferdigpizzaen er klar til servering. Win!

Noen dager har man ikke tid eller ork til å lage middag. Men du har kanskje likevel lyst til å spise noe som er både sunt, godt og spennende.

Vi har plukket sammen seks middager som er alt dette. De har eksotiske smaker fra hele den store verden, og er like raske å lage som en ferdigpizza. I tillegg er de sunne, og nesten alle er laget fra bunnen av. 

Prøv en av disse neste gang du har lyst på en middag som er ny og spennende – og likevel sunn og rask å lage. 

1. Ørret tataki med stekt hjertesalat

«Tataki» er en japansk tilberedningsmåte der fisken stekes eller kokes lynraskt på sterk varme slik at fisken er fremdeles er rå på innsiden.

Denne varianten er med ørret, hjertesalat og asparges. Alle disse ingrediensene skal stekes lynrask i en varm panne med olje.

Ørreten er velkrydret med pepper, korianderfrø og fennikelfrø, og toppes med soyaolje, syltet ingefær og knasende sesamfrø.

Dette trenger du (4 porsjoner):

400 gram ørretfilet (eller laksefilet)
1 ss hel pepper
1 ss korianderfrø
1 ss fennikelfrø
Litt salt
2 ss nøytral olje
Litt soyaolje
4 stk hjertesalat
250 gram asparges
10 stk syltet ingefær
3 ss sesamfrø 

Slik gjør du:

Del ørretfileten i to. Rist krydderne på middels varme til det ryker, og knus til pulver i en morter. Strø litt salt på fisken. Varm opp en panne med solsikkeolje, og stek fisken kjapt på alle sider. Rull fisken i krydderblandingen, og kutt den i tynne skiver.

Del hjertesalat i fire på langs. Kutt av den nederste centimeteren på aspargesen, og skrell den i tynne skiver med en potetskreller. Skjær syltede ingefærskiver i tynne strimler.

Stek hjertesalaten kjapt på hver side i pannen, og ha i aspargesskivene helt til slutt. Legg grønnsakene på et fat, og legg fisken, sesamfrø, soyaolje og syltet ingefær på toppen.

2. Laks med avokadokrem

Laks og avokado er en fantastisk smakskombinasjon som nesten ingenting kan slå. I denne retten serveres laksen stekt med en frisk avokadokrem og stekt tomat.

Laksen skal stekes på høy varme med skinnsiden ned, før den snus og skyves vekk fra varmen der den skal trekke ferdig under lokk. Med denne stekemetoden, får du garantert saftig laks. 

Dette trenger du (4 porsjoner):

800 g laksefilet med skinn
4 ts fiskekrydder
1 ss olivenolje
2 stk tomat
2 avokadoer
4 ss gresk yoghurt
2 ss majones
1 bunt frisk koriander
Litt salt
Litt pepper
1 stk lime 

Slik gjør du:

Skrap fiskeskinnet fritt for skjell, del fisken i fire, pensle med olivenolje og dryss godt med krydder på skinnsiden. Stek fisken på høy varme med skinnsiden ned. Snu fisken og sett pannen til side og la den trekke ferdig under lokk.

Mos avokado med yoghurt, majones, hakket koriander, salt og pepper. Smak til med limesaft. Del tomatene i to, drypp olivenolje på dem og stek raskt på begge sider.

3. Kyllingwok i hoisinsaus med nudler

Hoisinsaus er en kinesisk saus som er populær verden over. Den har en kraftig og søt smak, og dufter herlig. Den har en mørk farge, tykk konsistens og kan brukes til svært mye.

I denne woken serveres kyllingen sammen med eggenudler, sprø sukkererter, hoisinsaus og rød chili. 

Du trenger (4 porsjoner):

4 stk kyllingfilet
4 ss hoisinsaus
20 g fersk ingefær
2 ss rapsolje
300 g sukkererter
200 g eggenudler
Litt rød chili 

Slik gjør du:

Kok opp nudlene som anvist på pakken. Finriv ingefær på et rivjern. Bland kylling, hoisinsaus og ingefær i en bolle.

Wok kyllingen på høy varme i 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.

La kyllingen hvile litt før du skjærer den i biter. Wok sukkerertene i olje i ca. 2 minutter.

Bland kyllingen med nudler og sukkererter, strø over chili i tynne skiver og server.

For litt ekstra crunch, kan du strø hakkede peanøtter over retten. Koriander smaker også godt til. (Koriander er jo nesten godt til ALT). 

4. Asiatisk nudelsuppe med torsk og nudler

Torsk er fantastisk å bruke i kombinasjon med asiatiske smaker. Den er enkel i smaken selv, men desto mer tar den til seg smak.

Denne asiatiske nudelsuppen med torsk er rik på eksotiske smaker. Den inneholder både sitrongress, ingefær, koriander, chili og soyasaus, og i tillegg deilig, sprø stangselleri og søt gulrot.

Du trenger (4 porsjoner):

600 g torskefilet uten skinn og bein
2 stk sitrongress
4 dl vann
½ dl soyasaus
2 stk stangselleri
20 gram fersk ingefær
½ rød chili
2 stk gulrot
200 g eggenudler
Litt frisk koriander 

Slik gjør du:

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Splitt sitrongresset, og bank det med skaftet på en kniv eller lignende. Skjær ingefær og chili i tynne skiver, og kok det opp sammen med vann, soyasaus, sitrongress og selleri. La det trekke i 2 minutter.

Skjær torsk i serveringsstykker, og tilsett i suppen sammen med skivet gulrot. Legg på lokk, og la det trekke i 10 minutter.

Ta torsken ut av suppen og legg til side. Bland nudlene i. Ha i rikelig med frisk koriander og server med torsken ved siden av eller anrett den på toppen av nudlene.

5. Laks i rød curry med nudler

I Thailand er retter med karripasta en fast gjenganger på middagsbordet, og gir maten et skikkelig spicy kick.

Rød karripasta er laget hovedsakelig av rød chili, og kan kjøpes ferdig i butikken på glass. Hvis du bruker en veldig sterk variant, bør du redusere mengden curry i retten.

I denne retten serveres lak i rød karripasta med nudler og grønnsaker.

Du trenger (4 porsjoner): 

400 g laksefilet
2 ss rød karripasta
1 liter hønsebuljong
1 stk vårløk
15  cherrytomater
400 g nudler 

Slik gjør du:

Kok nudler etter henvisning på pakken.

Kok opp rød karripasta og hønsebuljong. Skjær laksefiletene i terninger på cirka to centimeter.

Hakk vårløk, og legg den lyse delen av løken i den kokende blandingen. Tilsett laksen og la det koke i 1-2 minutter. Ha nudlene i suppen.

Server med den grønne hakkede delen av vårløken, og tomater delt i to.

6. Asiatiske fiskekaker med sprø salat

Fiskekaker trenger ikke å være kjedelig. Med litt inspirasjon fra Asia, kan fiskekakene få et skikkelig smakskick.

I denne retten serveres fiskekakene sammen med en frisk og sprø salat med kål, gulrøtter, sukkererter, rødløk og paprika som er smaksatt med chili og koriander.



Retten inneholder rundt 300 kalorier per porsjon – avhengig av hvilke fiskekaker du bruker. 

Du trenger (4 personer): 

8 stk fiskekaker
½ hodekål
3 gulrøtter
75 gram sukkererter
1 rødløk
1 rød paprika
½ rød chili
Litt frisk koriander
50 gram salte peanøtter 

Dressing:

1 ss riseddik
1 ss soyasaus
1 ts fiskesaus
1 ts rørsukker
½ lime

Slik gjør du: 

Varm fiskekaker i en panne eller i ovnen. Rens alle grønnsakene, og skjær dem i tynne strimler. Vend det hele godt med frisk koriander.

Press limesaften og rør alle ingrediensene til dressingen sammen, og smak til med krydder. Vend dressingen i salaten.

Grovhakk peanøtter og dryss dem over salaten før servering. Server de varme fiskekakene med salat og båter av lime.