Pasta med skinke og ananas.

Pasta med skinke og ananas

Pasta er alltid populært til middag, og sammen med skinke og ananas blir det en digg og billig hverdagsrett.

 

Pastaretten får deg til å drømme om Hawaii, og alle ingrediensene er billige: Den kjente og kjære Picnic-skinken er hovedingrediensen i retten, og kommer i følge med ananas på boks og pasta penne. 

Ikke noe fancy – bare enkelt, billig, mettende og overraskende godt.

I tillegg er det en helt genial pastarett som du lager direkte i stekepannen. Du får kun en stekepanne og en sleiv å vaske opp, og trenger kun å hakke opp ingrediensene før du hiver dem i riktig rekkefølge i panna. 

PRØV OGSÅ: Enkel pasta bolognese med kjøttdeig på 15 minutter

Kok pasta under lokk

Hvis du ikke har en stekepanne med lokk, bør du dekke stekepannen med noen lag aluminiumsfolie.

Et lokk er viktig for at ikke all fuktigheten fra sausen og buljongen skal dampe vekk før pastaen er ferdigkokt. Litt al dente er bra, men mye al dente er no bueno. 

Det er også viktig at du følger med underveis. Merker du at pastaen fortsatt er hard selv om det er lite saus igjen, må du etterfylle med mer væske. Bruk gjerne vann, slik at ikke den ferdige sausen blir for salt.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks i curry

Ananas er friskt og godt

Hvis du er en av dem som misliker tanken på ananas på pizza, kommer du sikkert til å rynke litt på nesen over ananas i pasta også.

Selv om det går helt fint å sløyfe dette uten å ødelegge retten, anbefaler vi deg å gi det en sjanse: Sødmen og syrligheten fra ananasen frisker opp pastaretten, og får den til å føles mindre tung og mektig. 

Pasta med skinke og ananas

Dette trenger du:

Til 4 personer

1 boks Picnic-skinke
90 g smårettbacon
5 dl kyllingbuljong
1 glass Dolmio pastasaus
5 dl penne
1 boks ananas i biter
1 håndfull revet ost

Slik gjør du:

1. Stek baconet i en tørr panne til det har blitt gjennomvarmt, og tilsett Picnik-skinke i terninger. Stek på middels varme i noen minutter.

2. Hell utblandet kyllingbuljong, ett glass (cirka 5 dl) pastasaus og ukokt penne i stekepannen, og bland godt. Kok opp, og legg et stort lokk over stekepannen. 

3. Småkok i 10 minutter under lokk. Rør underveis. Fjern deretter lokket, og småkok videre til pastaen er al dente og sausen fyldig. 

4. Vend inn ananasbitene, og strø over revet gulost. Dekk med lokk et par minutter på svak varme til osten er smeltet, og strø revet basilikum over. Serveres snarest.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIGE MIDDAGER