Stekt ris med skinke og speilegg.

Stekt ris med skinke og speilegg

Stekt ris er rask og billig middag. Topp risen med skinke, speilegg og amerikansk grønnsaksblanding.

Ris, egg, skinke og frosne grønnsaker er billig, og mer skal det ikke til for å trylle frem en sunn, mettende og næringsrik rett som ikke koster mange kroner. 

Frosne grønnsaker er det dessuten ingen grunn til å rynke på nesen av. De kan være like næringsrike som ferske grønnsaker.

I tillegg til de billige og næringsrike grønnsakene, inneholder retten skinke, egg og ris. Dermed får du i deg både proteiner og karbohydrater – nok en gang uten å bruke opp alle restene på kontoen.

Stekt ris – raskt å lage

Retten er også utrolig rask å lage, noe som gjør den til en perfekt hverdagsrett. Du må riktignok bruke litt tid på å koke ris hvis du ikke har rester, men bruker du tiden effektivt kan du kutte opp de andre ingrediensene mens risen damper seg klar. 

Hvis du ønsker å gjøre retten enda sunnere, kan du bytte ut den hvite risen med fullkornsris eller naturris. 

PRØV OGSÅ: Gulasj - rask og billig restesuppe

Stekt ris med grønnsaker og speilegg.

Stekt ris med skinke og speilegg

Dette trenger du:

Til 2-3 personer

1/2 liter kokt ris
1 boks picnic- eller bogskinke
1 gul løk
300 g amerikansk blanding
2 ss nøytral olje
2 finhakkede vårløk
Salt og pepper
4 egg
1 ss smør

Slik gjør du:

1. Skjær løk og skinke i terninger. Varm olje på middels varme i en stor stekepanne eller wok. Stek løken blank. 

2. Ha i ris, skinke amerikansk blanding og vårløk. Stek til alt har blitt godt og varmt. Smak til med salt og pepper.

3. Ha risen over på et varmt serveringsfat og stek raskt 4 egg i smør i pannen. Server varm ris med nystekt speilegg.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG