Stekt ris er rask og billig middag. Topp risen med skinke, speilegg og amerikansk grønnsaksblanding.
Ris, egg, skinke og frosne grønnsaker er billig, og mer skal det ikke til for å trylle frem en sunn, mettende og næringsrik rett som ikke koster mange kroner.
Frosne grønnsaker er det dessuten ingen grunn til å rynke på nesen av. De kan være like næringsrike som ferske grønnsaker.
I tillegg til de billige og næringsrike grønnsakene, inneholder retten skinke, egg og ris. Dermed får du i deg både proteiner og karbohydrater – nok en gang uten å bruke opp alle restene på kontoen.
Stekt ris – raskt å lage
Retten er også utrolig rask å lage, noe som gjør den til en perfekt hverdagsrett. Du må riktignok bruke litt tid på å koke ris hvis du ikke har rester, men bruker du tiden effektivt kan du kutte opp de andre ingrediensene mens risen damper seg klar.
Hvis du ønsker å gjøre retten enda sunnere, kan du bytte ut den hvite risen med fullkornsris eller naturris.
PRØV OGSÅ: Gulasj - rask og billig restesuppe
Stekt ris med skinke og speilegg
Dette trenger du:
Til 2-3 personer
1/2 liter kokt ris
1 boks picnic- eller bogskinke
1 gul løk
300 g amerikansk blanding
2 ss nøytral olje
2 finhakkede vårløk
Salt og pepper
4 egg
1 ss smør
Slik gjør du:
1. Skjær løk og skinke i terninger. Varm olje på middels varme i en stor stekepanne eller wok. Stek løken blank.
2. Ha i ris, skinke amerikansk blanding og vårløk. Stek til alt har blitt godt og varmt. Smak til med salt og pepper.
3. Ha risen over på et varmt serveringsfat og stek raskt 4 egg i smør i pannen. Server varm ris med nystekt speilegg.