Denne retten lager du når det er lenge til lønning

Stekt ris med amerikansk blanding og speilegg redder dagen når kontoen går mot null.

Vi vet alle hvor lite inspirerende det er å skulle handle inn til middag med skrapa konto. Heldigvis finnes ris, egg, bogskinke og frosne grønnsaker.

Med disse ingrediensene kan du trylle frem en sunn, mettende og næringsrik rett som ikke koster mange kroner. 

Frosne grønnsaker er det ingen grunn til å rynke på nesen av. De kan nemlig være mer næringsrike enn ferske på vinterhalvåret. Dette er fordi de frosne grønnsakene i stor grad fryses ned kort tid etter innhøsting, noe som fører til at de fortsatt inneholder nærmere hundre prosent av næringsstoffene, skriver NRK.

Ferske grønnsaker er gjerne importert nå på vinteren, og har derfor ligget lenge på lagring. Dermed mister de en del av næringsstoffene, fortsetter NRK.

IKKE GLEM: Retten som krever minimalt med oppvask

Næringsrik

I tillegg til de billige og næringsrike grønnsakene, inneholder retten skinke, egg og ris. Dermed får du i deg både proteiner og karbohydrater - nok en gang uten å bruke opp alle restene på kontoen.

Proteiner og karbohydrater er begge viktige næringsstoffer kroppen trenger daglig både for få energi, og for å holde seg frisk, ifølge Matportalen.

HUSKER DU DENNE? «Juksebacalao» som lager seg selv

Rask å lage

Retten er også utrolig rask å lage, noe som gjør den til en perfekt hverdagsrett. Du må riktignok bruke litt tid på å koke ris hvis du ikke har rester, men bruker du tiden effektivt kan du kutte opp de andre ingrediensene mens risen damper seg klar. 

Hvis du ønsker å gjøre retten enda sunnere, kan du bytte ut den hvite risen med fullkornsris eller naturris. 

OGSÅ RASK: Gulasj - tidenes restesuppe

Stekt ris med speilegg og bogskinke (2-3 personer)

Dette trenger du:

1/2 liter kokt ris
1 boks picnic- eller bogskinke
1 gul løk
300 g amerikansk blanding
2 ss nøytral olje
2 finhakkede vårløk
Salt og pepper
4 egg
1 ss smør

Slik gjør du:

1. Skjær løk og skinke i terninger. Varm olje på middels varme i en stor stekepanne eller wok. Stek løken blank. 

2. Ha i ris, skinke amerikansk blanding og vårløk. Stek til alt har blitt godt og varmt. Smak til med salt og pepper.

3. Ha risen over på et varmt serveringsfat og stek raskt 4 egg i smør i pannen. Server varm ris med nystekt speilegg.