Pasta carbonara med bacon og erter

6 billige middager som frister

Billig middag er greit når matbudsjettet er litt stramt. Middagen skal likevel være fristende og god.

Er matbudsjettet litt stramt for tiden, eller har du bare lyst til å bruke litt mindre penger på middagen? 

Det er ingen problem – og du trenger ikke å spise sørgelig mat som tar livsgnisten fra deg likevel. Middagen skal være noe du kan glede deg til selv om den ikke har kostet skjorta! 

Vi har trålet intenett rundt, og funnet 6 billige middager fra flinke matbloggere. Dette er middager som ser skikkelig fristende ut. 

Så neste gang matbudsjettet er litt stramt, kan du kanskje teste en av disse billige middagene?  

PRØV OGSÅ: Flere billige middager

1. Pizzasnurrer 

PIzzasnurrer er en billig middag som varer i flere dager. Foto: Cakeplease

Disse lekre pizzasnurrene fra matbloggeren Ida Gran-Jansen trenger du kun hvetemel, gjær, salt, smør, melk, løk, kjøttdeig, tomatpure, egg og eventuelt tørket timian for å lage. 

Siden du sannsynligvis har de fleste av disse ingrediensene i hus allerede, er dette en billig middag. Det er kjøttdeigen og osten som koster mest, men til en stor porsjon trenger du kun 300 gram kjøttdeig og 200 gram ost. En stor porsjon gir 18 pizzasnurrer, og holder til flere middager.  

– Disse pizzasnurrene kan du også fryse ned, og ha klar når du plutselig trenger en rask middag, tipser Ida.

>> Se oppskriften på pizzasnurrer hos Ida Gran-Jansen

2. Spicy enchiladas 

Enchiladas gir mye smak for pengene. Foto: Linda Stuhaug

Disse spicy enchiladasene fra matbloggeren Linda Stuhaug trenger du lomper, kylling, rødløk, paprika, hvitløk, tacokrydder, revet ost og eventuelt salsa for å lage.

Har du andre råvarer som maiskorn, ananas, purre, vårløk eller gul løk i kjøleskapet, kan du tilpasse retten ut i fra disse for å få en billigst mulig middag.

Linda bruker kyllingfilet, men du kan også kjøpe en hel kylling. Da kan du koke kyllingsuppe av skroget, og ha kyllingvinger og kyllinglår til middag senere i uken. 

– Med det riktige tilbehøret er det også et sunt middagsalternativ, sier Linda.

>> Se oppskriften på enchiladas hos Linda Stuhaug

3. Pasta carbonara med erter

Pasta carbonara er perfekt for travle fedre, sier bloggeren. Foto: Faren til kongen

Denne pasta carbonaraen fra matbloggeren «Faren til kongen» trenger du kun pasta, fløte, egg, bacon, parmesan og erter for å lage.

Erter er noe av det billigste du kan få kjøpt. En pose med 350 gram selskapserter fra Coop koster kun kr. 9,10,-. 

Bacon og parmesan er dyrere råvarer, men siden du ikke trenger store mengder, blir det alt i alt et billig måltid. Men vil du ha en enda billigere middag, kan du fint klare deg uten parmesan. 

Dette er også en enkel og rask middag som både store og små kan like. 

-  Pasta carbonara et godt valg for en litt sliten far som skal sette i gang med middagen. Hvis sønnen min fikk velge, ville pasta carbonara stått på menyen hver dag, sier han.

>> Se oppskriften på pasta carbonara hos Faren til kongen

4. Fiskegrateng med makaroni

Alle elsker vel fiskegrateng med makaroni? Foto: Fru Timian

Denne fristende fiskegratengen fra matbloggeren «Fru Timian» trenger du torsk, makaroni, smør, hvetemel, melk, vårløk, egg, revet ost, salt, pepper, strøkavring, potet, rømme og gulrot for å lage. 

Alt du trenger å gjøre, er å koke fisken og makaronien, lage en hvit saus, og helle alt i en ildfast form som du topper med strøkavring. Noen knuste knekkebrød funker like bra som strøkavring, og du klarer deg også fint uten ost på toppen.    

Marit bruker lettsaltet torsk i sin fiskegrateng, men du kan fint brukt andre og billigere varianter av hvit fisk. Gå for frossen fisk, for det er som kjent billigere enn fersk fisk. 

- Jeg lager alltid dobbel porsjon, så har vi middag to dager på rad, sier matbloggeren.

>> Se oppskriften på fiskegrateng med makaroni hos Fru Timian

5. Hjemmelagde fiskepinner med råkost      

Hjemmelagde fiskepinner er en middag alle kan like. Foto: Revmat

Disse hjemmelagde fiskepinnene fra matbloggeren Renate Foss Skardal trenger du kun torsk, havremel, salt, pepper, egg, griljermel og eventuelt timian for å lage.

Har du ikke havremel, kan du male havregryn til havremel med en stavmikser eller bruke andre typer fullkornsmel. Tørre brødsmuler fungerer som erstatning for griljermel.

Som tilbehør serverer bloggeren raspet gulrot, rømme og potetstappe.  

>> Se oppskriften på hjemmelagde fiskepinner hos Renate

6. Pannekaker med blåbærsyltetøy 

Du har sannsynligvis alle ingrediensene til pannekaker i hus. Foto: Fru Timian

Disse lekre pannekakene fra «Fru Timian» trenger du kun egg, hvetemel, fin sammalt hvete, lettkokte havregryn, melk, vann, smør og salt for å lage.

De fleste ingrediensene har du sannsynligvis i hus allerede, og alle råvarene du trenger er uansett billige. Hvis du bruker  selvplukkede blåbær til syltetøyet, snakker vi en virkelig billig middag.

- Ettersom pannekaker ikke akkurat inneholder flust av grønnsaker, er det greit å kjøre på med litt grovt mel i røra, sier matbloggeren.

>> Se oppskriften på pannekaker med blåbærsyltetøy hos Fru Timian 

PRØV OGSÅ: 10 måter å bruke resten av tacosalsaen på