Tilbehør til pølser - Gode pølser fortjener det beste

Uansett hva slags pølser du liker å grille, blir de mye bedre med godt tilbehør.

Ketsjup og sennep er kanskje pølsas beste venner, men dette tilbehøret er sommerflørten du aldri glemmer. Lages unna i en fei, mens du venter på at pølsene blir ferdig på grillen. Den karamelliserte løken tar litt lengre tid enn resten av tilbehøret, men er virkelig verdt ventetiden. Vi har listet opp det beste tilbehøret til pølsene: guacamole, spicy relish og karamellisert løk.

Pølser er sannsynligvis noe av det vi griller aller mest av. De smaker fantastisk, er enkle å tilberede og koster ikke mange kronene. 

Men det er to kardinalsynder vi ofte begår når vi skal grille pølser. Den ene er at vi ofte griller pølsene til de er brunsvidde og uttørkede, og vi serverer dem med uinspirert tilbehør som ketsjup, sennep og sprøstekt løk. Meh!

Hvis du vil stelle i stand en skikkelig pølsefest, bør du unngå disse pølsetabbene – og heller vise pølsa den respekten den fortjener.

Prøv et ølbad! 

Et genialt triks for å unngå svidde og tørre pølser - og i stedet få skikkelig saftig resultat – er å tilberede pølsene i et ølbad.

- Dette trikset funker spesielt godt for rå pølser som lett brenner seg på grillen, sier grillkongen Craig Whitston til nrk.no

Fremgangsmåten er enkel: Plasser en kjele rett på grillristen, og ha i lyst øl, eplejuice eller buljong – og smaksett med friske urter, sitron og løk. Varm opp kjelen, og la pølsene trekke i ølbadet i cirka 15 minutter. 

Ta pølsene ut av ølbadet rett før servering, og grill dem raskt på direkte varme. Siden pølsene grilles etter trekking, vil mesteparten av alkoholen fordampe, skriver dinside.no på sine nettsider. Dette blir det garantert saftige pølser av! 

Flere pølsetriks: Slik kan du lage morsomme spiraler av pølsene.

Tilbehøret er halve greia 

Pølser fortjener bedre enn ketsjup og sennep. Med skikkelig spektakulært tilbehør, kan du yte de saftige pølsene langt mer rettferdighet. 

Her har du tre fabelaktige tilbehør som du kan servere sammen med dine nybadede, saftige pølser: En frisk avokadokrem, en luksuriøs variant med blåmuggost og hjemmelaget sprøstek løk, og en frisk relish med tomat, chili og koriander. Pølsefesten er sikret – og pølsens selvrespekt er gjenreist! :) 

Grillpølse med tre tilbehør 


Foto: Hanne Stensvold / Sentralen 

Guacamole som tilbehør til pølser

Antall personer: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: Ca. 10 minutter

Dette trenger du for å lage guacamole

1 avokado
1 fedd hvitløk
1 ss crème fraîche
2 ss olivenolje
Saften av 1 lime
Salt og pepper

Slik lager du guacamolen

 1. Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør til en fin krem med en stavmikser.
 2. Smak til med lime, salt og pepper.

 

Spicy tilbehør til pølser - Relish med koriander

Antall personer: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca. 15 minutter

Dette trenger du for å lage spicy relish

10 cherrytomater
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 håndfull frisk koriander
2 ss extra virgin olivenolje
En skvis sitronsaft
1/2 ts honning
Salt og pepper

900x400 sommer taktisk frukt og grønt.jpg

Slik lager du spicy relish

 1. Skjær tomatene i fire og la dem renne litt av seg. Finhakk og bland resten av grønnsakene og tilsett tomatbåtene.
 2. Tilsett olje og smak til med sitronsaft, honning, salt og pepper.


Foto: Hanne Stensvold / Sentralen 

Karamellisert løk og blåmuggost som tilbehør til pølser

Antall personer: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca. 30 minutter

 • 1 gul løk
 • 1 ts sukker
 • Salt og pepper
 • 1 ss smør
 • 1/2 pakke blåmuggost

 

Slik lager du karamelissert løk med blåmuggost

 1. Kutt løken i fingertykke skiver og stek i smør på lav varme til den blir myk, ca. 25 minutter. Rør om av og til. Strø over sukker og la det surre til sukkeret smelter. Smak til med salt og pepper.
 2. Server pølsene med smuldret blåmuggost og karamellisert løk.

 

>> Se alle våre grilloppskrifter her

Psst! 

Skal du ha pølsefest hjemme, er det gøy å blande forskjellige pølsetyper på grillen. Du finner mange spennende grillpølser hos Extra! :)