Slik lager du eggerøre i mikroen

Eggerøre fra mikrobølgeovnen har ufortjent dårlig rykte. Det funker jo som bare det!

Det finnes drøssevis av oppskrifter på eggerøre, og som regel handler de mest om det samme:

Røre mye eller lite? Høy eller lav varme? Skal du bruke vann, melk eller fløte?

Men hovedutfordringen med eggerøre – eller alle typer egg, for den saks skyld – er jo temperatur.

Derfor testet vi hvordan du kan lage eggerøre i mikrobølgeovnen.

Sjekk videoen med resultatet lenger ned i saken!

– IKKE GJØR EGGET TIL EN PAPPLATE

– Jeg har også testet egg i mikroen, og kommet frem til at 750 watt funker greit. Også er det viktig å ha eggene i en kopp eller tallerken smurt med olje, så det ikke setter seg fast. 

Det forteller Matprat sin egen kokk, Magnus Tvedt-Øresland.

Eggehviten koagulerer – eller stivner – allerede omkring 64 grader, som altså betyr det går fra å være rått og flytende til å få den velkjente konsistensen som et varmebehandlet egg har.

Kokken sier egget er en sensibel skapning: 

 – Ingen komfyrer er like, heller – så her er det bare sekunder om å gjøre. Hvis du steker egget for lenge blir det lett for hardt, som en papplate.

MIKROBØLGEOVN FUNKER HELT SUPERT! 

I mikrobølgeovnen varmes maten fra innsiden.

Elektromagnetisk stråling setter matens vannmolekyler i bevegelse, slik at maten på et vis varmes fra innsiden.

Med andre ord: Mikrobølgeovnen fungerer helt supert når du skal lage eggerøre til mange. 

Det blir strengt tatt kanskje mer en omelett enn eggerøre – men hva spiller det for rolle, så lenge du kan servere nydelig eggefrokost til alle som vil ha?

I oppskriften har vi tilsatt chèvre i eggeblandingen for å forhindre en «hard» eggerøre. Resultatet ble nydelig, og konsistensen deilig kremet i midten – uten å røre underveis. 

EGGERØRE I MIKROEN 

Du trenger:

Til 8 personer. 

12 egg
12 ss melk (vann, eller fløte)
Salt og pepper
200 gram chévre
3 ss finhakket gressløk 

Slik gjør du:

1. Finn en form som tåler mikro, og som er stor nok til å romme ingrediensene. Smør med smør, eller olje.

2. Slå eggene i formen, ha i melk, salt og pepper. Visp godt.

3. Bryt opp osten i biter, og tilsett sammen med gressløken.

4. Kjør i mikroen på litt under full effekt til eggeblandingen har satt seg, men fremdeles er litt myk i midten. I vår ovn tok det fem minutter, men her må du følge med underveis. 

Server med toast, og gjerne litt salat og tomater ved siden av.