Temari sushi er nesten like enkel å lage som å bestille take-away

Dette plastfolie-trikset er helt genialt for å lage hjemmelaget sushi på enklest mulig måte. Du trenger ikke å mestre japansk kokkekunst for å få til dette!

Det er nok mange som kvier seg mot å lage hjemmelaget sushi maki. Det er noe vi forbinder med japanske superkokker med sylskarpe kniver, og ikke noe vi har lyst til å knøle med selv. Nå har vi vist hvordan du lager sushi som en sushi-sensei ved hjelp av et snedig isbittriks, men om det ikke overbeviser deg, er temari sushi veien å gå. 

Temari sushi er runde «sushiballer» som er befriende enkle å lage takket være en ting: plastikkfolie. 

Du trenger simpelthen kun å fordele ris og valgfri topping på et lite flak med plastikkfolie – for så å forme innholdet til en kule ved å samle sammen hjørnene på plastfolien og stramme skikkelig til. På grunn av presset fra plastfolien fester toppingen seg til risen, og danner en perfekt sushiball.

I tillegg til å være en av de ekleste teknikkene for å lage sushi, er dette sannsynligvis teknikken som får sushien til å se aller mest imponerende ut – og ikke langt fra et kunstverk. 

   > 4 nye måter å spise laks med mango og avokado

Riktig fisk

Det er viktig å skjære veldig tynne skiver av toppingen for at denne teknikken skal fungere. Hvis for eksempel agurken skjæres i for tykke skiver, vil de ikke være tøyelige nok til å bøyes rundt sushien. 

Pass også på at du bruker fisk som er beregnet på sushibruk, som for eksempel Salmalaks. Hvis du synes det er vanskelig å dele fisken i tynne nok skiver, kan du fryse den ned, og skjære den opp rett før den er ferdig tint - men fortsatt mye «fastere i fisken».

   > Den smarteste måten å rense purre (4 steg)

Sunt 

Det er forøvrig liten tvil om at sushi er en populær matrett. Ifølge Dagbladet kjøpte vi sushi for 720 millioner kroner i 2014.

Som om ikke det var nok, viser en undersøkelse fra Norsk Sjømatråd at sushi er sosialt akseptert som sunn mat. Her er det med andre ord bare å «dig in»: 

Enkel sushi i kuler

Dette trenger du:

125 g sushiris
Noen spiseskjeer sushieddik med litt sukker
Laks
Torsk
Reddik
Agurk
Wasabi

Soya
Gari

Slik gjør du:

1. Kok sushirisen etter anvisning på pakken. Spre den kokte risen ut over et stort brett eller en stor tallerken, og hell eddiken over. Bland forsiktig, og la kjøle seg ned til romtemperatur. 

2. Væt hendene i litt vann, og rull små baller av risen, cirka to centimeter i diameter. Legg klare på en tallerken.

3. Skjær fisken i tynne firkantede skiver. Del reddiken i så tynne skiver du klarer. Del agurken på langs, først i to, og deretter i så tynne strimler som overhode mulig.

4. Legg klar flere små plastfolieark. Legg først toppingen (fisk, reddik eller agurk) på plastfolien, deretter en liten dert wasabi, og til sist risballene.

5. Samle hjørnene av plastfoliearkene, og surr stramt igjen. Gjenta dette med alle sushiballene. La stå i noen minutter slik at de får satt seg.

6. Ved servering: Fjern plastfolien forsiktig fra risballene, og plasser dem med toppingen opp på en tallerken med litt gari (syltet ingefær) og en skål soyasaus. 

   > Wrapsen som krever verken steking eller koking