Edels pizzasnurrer gikk rett hjem hos alle generasjoner

- Både ungdommene mine, barnebarnet mitt og faren min på 85 liker dem kjempegodt, forteller matbloggeren.

- Det er stor jubel hjemme hver gang jeg lager pizzasnurrer. Både ungdommene mine, barnebarnet mitt og faren min på 85 liker dem kjempegodt. Det finnes ikke noen aldersgrense på pizzasnurrer, sier matblogger Edel Granerud Randgaard som står bak matbloggen Edels Mat og Vin.

-Veldig greie å putte i fryseren

Pizzasnurrene er såpass enkle å lage, at matbloggeren pleide å lage de støtt og stadig da barna fortsatt bodde hjemme.

- De er veldig greie å putte i fryseren, så det pleide jeg å gjøre når vi skulle på tur eller barna skulle på skoleturer. Pizzasnurrene kan også sendes med i matpakken, men da bør de lages med grovt mel så de blir litt sunnere, sier Randgaard.

Selv om pizzasnurrene er best når de er helt ferske, sier bloggeren at de også er veldig gode kalde.

- Ta de frosne pizzasnurrene opp av fryseren på kvelden, så er de tinte og klare til matpakken morgenen etter. Alternativt kan de tines noen minutter i mikrobølgeovnen, tipser matbloggeren.

SE OGSÅ: Matbokstrikset som redder barna fra brune eplebåter

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Kun fire ingredienser

Du trenger kun fire ingredienser for å lage pizzasnurrene. Enkleste vei er med ferdig pizzabunn, men det er naturligvis lov å slå på stortromma med hjemmelaget pizzadeig. 

Bare pass på dette, råder bloggeren:

- Ikke legg på for mye fyll, og legg det noen centimeter fra kanten. Da slipper du at det renner over under steking. Og pass på at pizzasnurrene deles opp i cirka to centimeters tykkelse, hvis ikke blir det bare søl, forteller Randgaard. 

SE OGSÅ: Sjokoladekaken du lager med kun cola og kakemiks

Pizzasnurrer med ost og skinke (circa 16 stykk)

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Du trenger:

1 pakke ferdig pizzadeig (550 g/40 x 30 cm)
4-5 ss pizzasaus
80 g kokt skinke, i biter
175 g gulost, revet

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 220°C, og gjør klar et stekebrett med bakepapir.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

2. Strø litt mel på arbeidsbordet og rull ut pizzadeigen. Smør på et nokså tynt lag med pizzasaus.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

3. Legg på skinkebiter i et jevnt lag.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

4. Dryss over revet ost. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

5. Rull sammen deigen til en pølse fra langsiden.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

6. Skjær opp «pølsen» i ca. 2-3 cm tykke skiver.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

7. Legg pizzasnurrene på stekebrettet med snittsiden opp. Pass på å ikke legge dem for tett sammen!

8. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la snurrene heve en halvtimes tid.


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

9. Fordel den resterende osten på toppen, og sett brettet på midterste rille i ca. 12-15 minutter, eller til pizzasnurrene er gylne.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

10. Avkjøles på rist.

Tips!

Hvis du ønsker større pizzasnurrer, ruller du sammen deigen fra kortsiden istedenfor fra langsiden. Du får da ca. 12 stk.