Pizzasnurrer fylt med ost og skinke.

Enkle pizzasnurrer med ost og skinke

Pizzasnurrer med ost og skinke lager du med bare fire ingredienser. De er supre å fryse ned og tiner raskt.

Pizzasnurrene er såpass enkle å bake at Edel Granerud Randgaard som er matblogger og står bak matbloggen Edels Mat og Vin stadig lager dem. 

– De er veldig greie å putte i fryseren, så det pleide jeg å gjøre når vi skulle på tur eller barna skulle på skoleturer. Pizzasnurrene kan også sendes med i matpakken, men da bør de lages med grovt mel så de blir litt sunnere, sier Randgaard.

Selv om pizzasnurrene er best når de er helt ferske, sier bloggeren at de også er veldig gode kalde.

– Ta de frosne pizzasnurrene opp av fryseren om kvelden, så er de tint og klare til matpakken morgenen etter. Alternativt kan de tines noen minutter i mikrobølgeovnen.

PRØV OGSÅ: Tacovaffel med rømme og salsa

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Pizzasnurrer med bare fire ingredienser

Du trenger kun fire ingredienser for å lage pizzasnurrene. Enkleste vei er med ferdig pizzabunn, men det er naturligvis lov å slå på stortromma med hjemmelaget pizzadeig. 

Bare pass på dette, råder bloggeren:

- Ikke legg på for mye fyll, og legg det noen centimeter fra kanten. Da slipper du at det renner over under steking. Og pass på at pizzasnurrene deles opp i cirka to centimeters tykkelse, hvis ikke blir det bare søl, forteller Randgaard. 

PRØV OGSÅ: Fylte horn med pesto

Pizzasnurrer med ost og skinke 

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Du trenger:

Cirka 16 stykker

1 pakke ferdig pizzadeig (550 g/40 x 30 cm)
4-5 ss pizzasaus
80 g kokt skinke, i biter
175 g gulost, revet

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 220°C, og gjør klar et stekebrett med bakepapir.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

2. Strø litt mel på arbeidsbordet og rull ut pizzadeigen. Smør på et nokså tynt lag med pizzasaus.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

3. Legg på skinkebiter i et jevnt lag.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

4. Dryss over revet ost. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

5. Rull sammen deigen til en pølse fra langsiden.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

6. Skjær opp «pølsen» i ca. 2-3 cm tykke skiver.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

7. Legg pizzasnurrene på stekebrettet med snittsiden opp. Pass på å ikke legge dem for tett sammen!

8. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la snurrene heve en halvtimes tid.


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

9. Fordel den resterende osten på toppen, og sett brettet på midterste rille i ca. 12-15 minutter, eller til pizzasnurrene er gylne.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

10. Avkjøles på rist.

Tips!

Hvis du ønsker større pizzasnurrer, ruller du sammen deigen fra kortsiden istedenfor fra langsiden. Du får da ca. 12 stk. 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIGE MIDDAGER