Pasta med tomater og basilikum

Fire enkle pastaretter

Pasta er god, rask og billig middag. Her er oppskrifter på fire knallgode pastaretter som er enkle å lage.

Pasta er billig og raskt å lage til middag og smaker fantastisk sammen med en god saus. Pastaen er best når den kokes al dente sånn at den har litt tyggemotstand. 

Server pasta med reker og pesto eller kremostsaus. Du kan også lage vegetarretter med tomater og basilikum eller sitron- og parmesansaus. Se oppskriftene med pasta under.

210305-u27-extra-bannere-reker-900x450.jpg

Fullkornspagetti med pesto og reker

Pasta med pesto og reker
Foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold 

Dette trenger du:

Til 4 personer

400 g fullkornspagetti
4-5 ss grønn pesto
300 g håndpillede reker
½ bunt persille
saft fra ½ sitron
salt og pepper  

Dette gjør du:

1. Kok opp masse vann og tilsett salt.

2. Tilsett pastaen, og bruk koketiden på pakken som et utgangspunkt. Rør jevnlig de to første minuttene av koketiden for å unngå at pastaen klebrer seg. Smak på pastaen to til tre minutter før koketiden er ferdig, og stopp når pastaen er al dente. 

3. Sil vannet av spagettien og vend pesto godt rundt i den. Tilsett reker, grovhakket persille og sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med det samme.

PRØV OGSÅ: 7 billige og fristende middager

Spagetti med cherrytomater og basilikum

Pasta med tomater og basilikum
Foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold 

Dette trenger du:

Til 4 personer

300 g spagetti
1 kurv cherrytomater
1 fedd hvitløk
2 ansjosfileter
1 neve frisk basilikum
1 dl god olivenolje
1/2-1 ss sukker
salt og pepper
Billig parmesan (Grana Pandano) til servering 

Slik gjør du:

1. Kok opp masse vann, og tilsett salt. 

2. Tilsett pastaen, og bruk koketiden på pakken som et utgangspunkt. Rør jevnlig de to første minuttene av koketiden for å unngå at pastaen klebrer seg. Smak på pastaen to til tre minutter før koketiden er ferdig, og stopp når pastaen er al dente. 

3. Varm en stekepanne. Del tomatene, hakk basilikum og finhakk hvitløk og ansjos.

4. Fres hvitløk og ansjos i olje i pannen 1 minutt. Tilsett tomater, sukker og halvparten av basilikumen. Fres et par minutter. Krydre med salt og pepper.

5. Ha den nykokte pastaen i pannen, hell over resten av oljen og dryss over frisk basilikum. Server med nyrevet ost og brød til.

PRØV OGSÅ: Kylling med pasta og creme fraiche

Pasta med sitron- og parmesansaus

Pasta med sitron- og parmesansaus
Foto: Torben Hjulmand 

Dette trenger du:

Til 4 personer

ca. 500 g spagetti
saften fra 3 sitroner
skallet (kun det gule) fra 1 sitron
6 ss olivenolje
125 g revet parmesan (Grana Padano er billigst) 
en stor neve frisk basilikum, finsnittet
en stor neve ruccola
salt og nykvernet pepper 

Dette gjør du:

1. Kok opp masse vann, og tilsett salt. 

2. Tilsett pastaen, og bruk koketiden på pakken som et utgangspunkt. Rør jevnlig de to første minuttene av koketiden for å unngå at pastaen klebrer seg. Smak på pastaen to til tre minutter før koketiden er ferdig, og stopp når pastaen er al dente. 

3. Pisk sammen saft fra sitronene, skallet fra 1 sitron og olivenolje. Fortsett å piske inn parmesan, til sausen blir tykk og kremete. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitronsaft.

4. Sil av spagettien i et dørslag og ha den tilbake i kjelen. Tilsett sitronsausen og bland godt. Rør inn frisk basilikum og ruccola.

Pasta med kremostsaus og reker

Pasta med kremost og reker
Foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold 

Dette trenger du:

Til 4 personer

400 g spagetti
2 ss olivenolje
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 fennikel
200 g frosne erter
2 ss smør
4 dl hønsebuljong
200 g kremost naturell
300 g pillede reker
salt og pepper 

Dette gjør du:

1. Kok opp masse vann, og tilsett salt. 

2. Tilsett pastaen, og bruk koketiden på pakken som et utgangspunkt. Rør jevnlig de to første minuttene av koketiden for å unngå at pastaen klebrer seg. Smak på pastaen to til tre minutter før koketiden er ferdig, og stopp når pastaen er al dente. 

3. Varm opp en stekepanne. Hakk løk, hvitløk og fennikel og fres mykt i oljen i pannen, ca. 3 minutter.

4. Ha i erter og smør, rør til smeltet og tilsett kraft og kremost. Rør til alt er godt blandet, vend inn rekene og kok inn noen minutter til sausen har tyknet og rekene er akkurat gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Server over nykokt pasta. 

HER FINNER DU FLERE BILLIGE OG GODE MIDDAGER