4 kjappe frokoster som sier jeg elsker deg!

Du trenger ikke å blakke deg for å si «jeg elsker deg». Alle ingrediensene du trenger for å overraske kjæresten på Valentines Day finner du (nesten) garantert i kjøleskapet!

Amore mio! Den 14. februar er det på tide å feire Valentinsdagen, og hva er vel bedre da enn å overraske din kjære med en romantisk frokost på sengen? 

Men det trenger ikke å være så vanskelig å si jeg elsker deg (eller i det minste jeg er glad i deg i all overskuelig fremtid). 

Disse fire frokostene krever verken timevis med planlegging eller førti ingredienser: Du har (nesten) garantert alle ingrediensene til i kjøleskapet:

😍  Se videoen (ingen reklame før oppskriftene): 😍 

Populær dag

Valentinsdagen oppstod på 1500-tallet, og stammer sannsynligvis fra den gamle folketroen om at dette er dagen fuglene begynner å pare seg på, skriver Store Norske Leksikon.

Selv om folk flest kanskje forbinder dagen med amerikanske kjærlighetsfilmer, har flere og flere her til lands adoptert høytiden. Ifølge Dagens Næringsliv feirer omlag halvparten av alle mellom 16 og 19 år Valentinsdagen, og 22 prosent av dem over 55.

OGSÅ ROMANTISK: Toast med hjerteegg

Hjerteegg

Dette trenger du:

2 egg
Salat, til servering

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Hell olje i en stekepanne, og sett på middels til sterk varme. Smør to hjerte-pepperkakeformer med olje, og sett dem i stekepannen.

2. Knekk ett egg i hver form når stekepannen er godt varm. Dette gjør det enklere å få egget til å holde formen. Skru ned varmen, og stek et par minutter.

3. Flytt forsiktig eggene til et stekebrett dekket med bakepapir, og skjær forsiktig av egg som har rent over kanten. Stek midt i ovnen til egget er ferdig stekt, cirka 10-15 minutter. Steketiden kan variere med tanke på størrelsen på egget, så prøv deg fram. Serveres med salat eller brød - eller begge deler.

Hjertebacon

Dette trenger du:

1 pakke bacon
Salat, til servering

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 180 grader varmluft. 

2. Finn fram et stekebrett dekket med bakepapir. Legg én og én baconstrimmel på bakepapiret, og form dem til små hjerter. 

3. Stek midt i ovnen til baconet har ønsket tekstur, cirka 15 minutter. Serveres med for eksempel salat eller brød.

Hjerte-arme riddere

Dette trenger du:

4 skiver toastloff
4 egg
3 dl melk
1/2 ts kanel, kan sløyfes
Syltetøy, til servering

Slik gjør du:

1. Bruk en stor hjerte-pepperkakeform til å stikke ut hjerter i midten av hver toastloffskive. 

2. Pisk sammen egg, melk og eventuelt kanel, og legg hjerteskivene i eggeblandingen. Vend de om, slik at de blir helt gjennomtrukket av blandingen. 

3. Varm smør i en stekepanne, og stek hjerteskivene forsiktig på middels til lav varme til de er gjennomstekte, cirka 5 minutter. 

4. Serveres med syltetøy og gjerne noen friske bær.

Jeg <3 deg-pannekaker

Dette trenger du:

3,5 dl
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ss sukker
1 klype salt
3,5 dl kefir
0,5 dl melk
1 egg
2 ss smør

Smør, til steking

Slik gjør du:

1. Smelt smøret, og la stå slik at det blir avkjølt.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland sammen egg, kefir og smeltet smør i en annen bolle.

3. Hell det våte i det tørre, og bland forsiktig med en visp. Spe med melk. Her er det viktig å ikke vispe for intenst, for da kan du ende opp med tunge og flate pannekaker. La røren svelle i 10 minutter.

4. Hell røren på en liten flaske med tut.

5. Varm smør i en stekepanne, og skriv forsiktig ønsket tekst i stekepannen. Pass på at temperaturen ikke er for varm, og at bokstavene blir såpass tykke at de ikke revner når du snur pannekakene. Skal du skrive «jeg <3 deg» kan det være smart å gjøre det i flere omganger så teksten blir stor nok.

6. Serveres med friske bær eller honning og kesam.

Har du ikke pepperkakeform? 

Hvis du vil lage hjerteegg eller hjerte-arme riddere, men ikke har hjerte-pepperkakeformer må du gå litt annerledes til verks.

Brødet kan du enkelt skjære ut med en skarp liten grønnsakskniv, mens egget kan lages i hvilken som helst pepperkakeform (bare pass på at den er laget av metall. Plast skal selvfølgelig ikke settes i verken stekepanne eller stekeovn).