Fire tapasretter som alle har bacon surret rundt seg – og som tar kun få sekunder å lage? Disse er garantert å bli en favoritt både for deg og gjestene!
Vil du ha noe enkelt å legge på grillen i sommer som smaker uimotståelig godt?
Hør her:
Finn noe du liker å grille og surr bacon rundt det! Det er nemlig ingen myte: Det meste smaker bedre med bacon.
Vi har bedt Maria Bondeson fra den eminente bloggen Marias Salt & Søtt lage fire forslag til enkle tapasretter med bacon i hovedrollen.
Det skal mye til for å ikke få vann i munnen av disse:
LES OGSÅ: Anne har knekt focaccia-koden
1. BACONSURRET ASPARGES
Foto: Maria Bondeson.
Først ut er den grønne stengelen så mange av oss elsker: Asparges.
– Smakskomboen er en «match made in heaven»! Den friske og milde aspargesen passer perfekt til den salte, kraftige baconsmaken, synes Bondeson.
Herligheten kan bare slenges rett på grillen. Men aldri la de ligge på for lenge, ellers blir aspargesen slapp og bitter.
Her er enda et tips fra Maria:
– Legg alltid aspargestoppene mot enden av grillen for å unngå at de skjøre tuppene blir brent før baconet er ferdigstekt.
LES OGSÅ: Slik lager du aioli på 17 sekunder
2. BACONSURREDE DADLER MED BLÅMUGGOST
Foto: Maria Bondeson.
Klassisk kombo!
– Den ultimate godbiten for alle som elsker blåmuggost. Bør grilles på høy varme, slik at baconet blir stekt raskt uten at osten smelter så mye at den renner ut, tipser Maria.
Resultatet er en smaksbombe av salt og søtt i én og samme munnfull. Variér gjerne med andre oster også – chèvre, for eksempel.
LES OGSÅ: 7 tapasretter du lager på 30 sekunder
3. BACONSURRET SOPP
Foto: Maria Bondeson.
– Når soppen suger til seg den deilig salte baconsmaken blir den helt magisk god, synes Maria.
For å holde baconet på plass under grillingen trenger du kun å stikke en liten grillpinne gjennom den baconsurrede soppen, forteller hun – og legger til:
– Derfor bør du også kun bruke sopp som holder formen under tilberedning, som sjampinjong og portebellosopp.
LES OGSÅ: De 3 ingrediensene som alltid har mangler i dine spanske kjøttboller
4. BACONSURRET AVOKADO
Foto: Maria Bondeson.
– Avokado og bacon! Wow! Trenger man å si mer..? Den kremete, søtlige avokadobiten sammen med sprøstekt, salt bacon er rett og slett en himmelsk munnfull, sier Maria henrykt.
Også her bør du grille på sterk varme slik at baconet rekker å bli sprøtt før avokadoen blir for myk. Og den eksponerte delen av avocadoen kan gjerne få litt farge. Det gjør ikke noe, tipser matbloggeren.