Cassandras fiskeboller fikk barna til å like all sjømat

Fiskeboller i hvit saus fortjener å komme inn i varmen igjen. I hvert fall om du vil at barna skal spise mer fisk og sjømat!

– Fiskeboller i hvit saus er smakfull, enkel og rask å lage. Faktisk har jeg brukt denne retten bevisst for å få barna til å like fisk – og med stor suksess, smiler mammablogger Cassandra Egeli. 

I dag jubler nemlig barna hennes når fiskebollene kommer på bordet.

Cassandra har dermed bevist at fiskeboller i hvit saus er en smart måte å få i barna fisk, men barneklassikeren ser dessverre ut til å ha gått litt i glemmeboka.

Sjekk oppskriften litt lenger ned i saken!

DETTE BARE HUN HA I SAUSEN

Når Cassandra lager fiskeboller til middag, er det én ting som er helt essensielt for henne og barna:

Foto: Maria Bondeson.

At det er karri i den hvite sausen.

– Vi synes det virkelig hever hele retten. Også barna liker at det smaker litt krydder, forteller hun.

Tilbehøret kan gjerne varieres, men det må alltid være poteter og gulrøtter – enten de er kokte eller stekte.

På bloggen hennes Villa Wietfeldt har hun tidligere delt oppskriften på den litt mer utradisjonelle varianten med stekte grønnsaker.

– VIKTIG AT BARNA LIKER FISK

Selv kan ikke Cassandra huske å ha blitt servert fiskeboller da hun var barn.

– Vi hadde veldig lite fisk fordi mange i familien ikke likte det. Derfor er det ekstra viktig for meg at mine barn finner glede i mat som kommer fra havet. I dag spiser de alt de får servert av sjømat, smiler hun.

Bra jobba, Cassandra!

Foto: Maria Bondeson.  

CASSANDRAS FISKEBOLLER I KARRISAUS

DETTE TRENGER DU:

3-4 porsjoner.

1 boks fiskeboller (400 g)
6-8 poteter
2 gulrøtter
150 g bacon 

Karrisaus:

3 ss smør (ca. 60 g)
2 ts karripulver
3 ss hvetemel
2 dl kraft fra fiskebollene
Ca. 4 dl melk
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

1. Varm opp fiskebollene og kok potetene til de er møre. Riv gulrøttene på et rivjern og sprøstek baconet.

2. Lag karrisausen ved å smelte smøret i en liten kjele på middels varme. Tilsett karri og hvetemel og visp godt til en jevn masse. Tilsett kraft og melk gradvis mens du visper godt. Fortsett å vispe mens sausen koker i noen minutter til den blir jevn og fin.

Hvis du synes sausen er for tykk, visper du bare inn litt mer melk eller kraft. Smak til med salt og pepper.

3. Server fiskebollene med kokte poteter, revne gulrøtter, stekt bacon og karrisaus.

PS: Ønsker du noe grønt ved siden av? Dampet brokkoli og hakket persille passer helt ypperlig!