– Barna elsker fisk som er panert og sprøstekt

Tina mottar jubel fra barna når hun serverer sprø fisk til middag.

– Når jeg panerer fisken blir den som en helt ny rett i barnas øyne, forteller matblogger Tina Hage.

I likhet med mange andre småbarnsforeldre slet hun lenge med å få i ungene fisk, men etter at hun begynte å panere har pipen fått en annen lyd.

– Nå jubler barna «jippi! vi skal ha sprø fisk til middag», ler Tina – kvinnen bak den populære matbloggen med samme navn.

ENKEL- ELLER DOBBELPANERING 

Når du skal panere kan du velge mellom to metoder:

*Enkel panering: Dypp fisken først i pisket egg og deretter griljermel.

*Dobbelpanering: Vend fisken først i mel, deretter pisket egg og til slutt griljermel.

– Det vanligste er å bruke griljermel eller brødrasp, men man kan også bruke havregryn eller nøtteblandinger, tipser Tina.

Sistnevnte metode vil ifølge matbloggeren gi litt sunnere varianter. Hennes favoritt er å blande havregryn sammen med havremel eller speltmel.

– I blandingen bruker jeg salt, pepper og gjerne andre krydder som paprikapulver, karri, ingefær eller hvitløk, forteller Tina.

TINAS SPRØ FAVORITTER

Favoritten er panert torsk med båtpoteter, salat og remulade. Ellers går det mye i lakseburgere og laksewrap med sursøt saus, agurk og salat.

Fisketaco er en annen favoritt hjemme hos Tina:

– Det er kjempeenkelt å lage. Bare tilsett litt tacokrydder i paneringsmelet. Den sprøstekte fisken fyller vi i tacoskjell eller lefser sammen med guacamole, agurk, revet gulrot og salat, i tillegg til salsa og yoghurt eller rømme. Det smaker helt fantastisk!

Spesielt fisketaco og fiskewrap faller i god smak hos barna, forteller småbarnsmoren.

– De hyggeligste middagene vi har hjemme er når vi setter frem forskjellig tilbehør på bordet og barna får være med å plukke, dandere og pakke lefsene selv. Da smaker maten ekstra godt for alle sammen, smiler Tina.

TACO MED PANERT FISK OG LIMEKREM

DETTE TRENGER DU:

Til 4 personer 

1 pakke lefser eller lomper
400 g filet av torsk, sei eller annen hvit fisk
3 dl solsikkeolje til steking 

Panering:

2 ss mel
Salt og pepper
1,5 dl hvetemel
1 ss maizenna
1 ts bakepulver
2 dl farris
Salt og pepper
Olje til steking

Salat:

1 rødløk eller rødkål
1 lime
1 avokado
Salat
Koriander

Limekrem:

1 boks lett rømme
1 fedd hvitløk
1 lime
Salt
1 neve koriander

SLIK GJØR DU:

1. Bland rømme, finhakket koriander og hvitløk til limekremen. Smak til med salt og lime.

2. Skjær løk i skiver og press litt lime over. Da blir løken mildere og fargen kommer bedre frem.

3. Skjær fisken i biter. Bland mel med litt salt og pepper i en bolle. I den andre bollen har du hvetemel, maizena, bakepulver, salt, pepper og farris.

4. Varm olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid kasserolle. Dypp fisken først i mel og så i røren, og stek i cirka 4 minutter til fiskebitene blir gyldne og sprø.

5. Grill lompene, og fordel limekrem, fisk, avokado, løk og salat over.