Du kan faktisk lage vafler av grønnsakene

Hva hvis vi sier at du kan lage vafler av grønnsakene som du kan lure både barna og deg selv med?

Å få i barna – og ikke minst seg selv – nok grønnsaker, er en liten kamp som vi alle kjemper hver dag. 

I følge helsedirektoratet, bør man spise «fem om dagen» – og halvparten av disse bør være grønnsaker. Siden en om dagen tilsvarer en håndfull, er det faktisk en del vi bør få i oss hver dag. 

Å snike inn grønnsaker på stadig nye steder, er en av strategiene du kan bruke for å få i barna – og deg selv – nok grønnsaker. 

Se også: Sjokoladekjeks i vaffeljernet på 10 minutter 

HASH BROWNS – I VAFFELJERNET

Hash browns – eller røstipoteter som de også er kjent som – lager du vanligvis ved å steke små «kaker» av rå, raspede poteter. Røstipotetene blir sprø utenpå, og myke inni.

Men, hallo? Hvorfor stanse ved poteten og stekepanna? Du kan lage hash browns av grønnsaker, og steke dem i vaffeljernet. Da får du en sprø og deilig grønnsaksvaffel som ingen kan motstå!  

I oppskriften har vi sneket inn gulrot og blomkål i tillegg til poteter – som alle er grønnsaker som er gode og milde i smaken. Tre sunne grønnsaker i en og samme vaffel. Win! 

Poteten har fått et dårlig rykte, men ikke glem at den inneholder både kalium, mangan og jern. Med gulrot og blomkål, får du i tillegg i deg fiber og en rekke vitaminer og mineraler fra blomkålen, og betakaroten, som blir til A-vitamin i kroppen, fra gulrøttene.

Når du lager disse hash browns-ene er det viktig at du presser ut absolutt alt du klarer av væske før du blander de revne grønnsakene med egg og krydder. Hvis ikke, blir de bløte og rå når du steker dem - og da kan vi ikke garantere at verken du eller barna kommer til å elske dem.

Sliter du med å få barna til å spise fisk? Prøv dette cornflakes-trikset

HASH BROWNS I VAFFELJERNET 

Dette trenger du:

2 store poteter
2 gulrøtter
1/2 blomkål
2 egg
1,5 dl revet gulost
1 ts salt
1/4 ts paprikapulver
Pepper
Litt gressløk, frisk

Slik gjør du:

1. Skyll grønnsakene godt, og riv dem på den groveste siden av et rivjern.

2. Legg de revne grønnsakene i kaldt vannbad, og la ligge noen minutter. Hell av vannet, og klem ut all væsken du klarer. Her er det viktig å få vekk så mye som over hodet mulig for å unngå bløte hash browns. 

3. Tilsett salt, pepper og paprikapulver, finhakket frisk gressløk, revet ost, og de to eggene i grønnsaksblandingen. Bland godt sammen.

4. Varm et vaffeljern, pensle med smør, og legg cirka 2 ss av grønnsaksblandingen i midten. Stek i noen minutter til den er sprø utenpå og gjennomstekt. Serveres straks. 

Følg Extra_Norge på Instagram og abonner på vår YouTube-kanal for flere episke tips og triks!