Spagetti bolognese med tunfisk er en hverdagsfavoritt.

Seks gode hverdagsmiddager som du ikke blir lei av

Dette er matbloggernes beste hverdagsmiddager som de aldri blir lei av og ofte griper til når de har lyst på noe godt.

Alle har en middag som de spiser ofte, og nesten aldri blir lei av. En hverdagsmiddag som er rask å lage og hele familien er glad i.

Vi har spurt seks matbloggere om deres ultimate favorittmiddag i hverdagen, og alle visste umiddelbart hvilken rett de ville dele oppskriften på. 

Se hvorfor akkurat disse rettene fortjener å stå på middagsbordet hver eneste uke.

PRØV OGSÅ: Flere enkle og gode hverdagsmiddager

1. Kokkhelene: Spagetti Bolognese med tunfisk

Helene er utdannet kokk, og driver matbloggen «Kokkhelene». På bloggen skriver hun hovedsakelig om enkel, rustikk og sunn hverdagsmat som skal kunne lages på cirka en halvtime.

Hva er din ultimate hverdagsmiddag som du aldri bli lei av?

– Det må bli spagetti bolognese med tunfisk. Det er den eneste retten vi har fast på ukemenyen, så denne lager vi hver eneste uke. Og vi er ikke lei av den enda, sier Helene.

Spaghetti bolognese med tunfisk. Foto: KokkHelene

Helene er pastaelsker og opptatt av å få i seg nok fisk, og dermed ble denne retten komponert.

– Jeg er veldig glad i pasta med kjøttsaus. Da jeg bestemte jeg for å spise mer fisk enn kjøtt i hverdagen, ville jeg finne et godt alternativ til denne hverdagsmiddagen. Tunfisk passer for det første veldig godt sammen med tomatsaus, og siden tunfisk ikke har en utpreget fiskesmak fungerer den perfekt som erstatning for kjøttdeig. Det er en mager fisk med lavt kaloriinnhold, høyt innhold av protein, og ikke minst veldig billig, sier hun.

>> Se oppskriften på spaghetti bolognese med tunfisk på Kokkhelene sin blogg.

2. Gull i munn: Linsesuppe

Elizabeth Lingjærde er journalist og forfatter, og driver matbloggen «GULLIMUNN». Hennes matfilosofi er «Jo mer det smaker, jo sunnere er det», og på matbloggen skriver hun om sunn, fargerik og smakfull mat.

Hun var ikke i tvil om hvilken rett hun skulle trekke frem da hun fikk spørsmål om sin ultimate hverdagsmiddag:

– Det må bli min italienske linsesuppe. Den er veldig billig, veldig sunn og smaker fantastisk godt. Ikke minst er den lett og enkel å lage. Det er bare å hive alle ingrediensene i en gryte, og la den putre litt, så er den klar. Får du noen rester, kan du fint fryse disse ned, sier hun.

Denne linsesuppen er «bankers» hver gang. Foto: GULLIMUNN

– Jeg har som regel alle ingrediensene hjemme, så dette er ofte middagen jeg velger når jeg ikke vet hva jeg skal lage eller ikke har tid til å gå i butikken, sier hun.

Linsesuppen er også laktosefri og glutenfri, og passer for diabetikere, lavkarbo-entusiaster, vegetarianere og veganere. Elizabeth er også opptatt av å holde «kjøttfri mandag» hellig, og spiser minst en vegetarrett i uken.

– Av alle vegetarmiddagene jeg lager, så er denne linsesuppen den mest næringsrike og mettende retten. Den inneholder mye proteiner, og er rett og slett vegetarretten som gir alt. Vil du ha en enda mer mettende rett, kan du servere godt brød til, sier hun.

>> Se oppskriften på italiensk linsesuppe på bloggen GULLIMUNN.

3. Fru Timian: Laks med råstekte grønnsaker og pesto

Marit er damen bak den populære bloggen «Fru Timian», og hun er levende opptatt av god hverdagsmat. På bloggen ønsker hun å vise at det er mulig å lage enkel og god mat fra bunnen av, selv i en hektisk hverdag. 

Siden hverdagsmat er hennes spesialfelt, er vi veldig nysgjerrige på hva som er hennes ultimate hverdagsmiddag?

– I hverdagen er jeg opptatt av at tre ting. Middagen skal gå fort å lage, hele familien skal like den, og den skal være sunn. Laks med råstekte grønnsaker og pesto, tilfredsstiller alle disse kravene. Hele familien elsker den, og den er både rask å lage og sunn å spise, forteller Marit.

Laks med råstekte grønnsaker og pesto. Foto: Fru Timian

Marit er veldig opptatt av å spise nok fisk, og har gjerne fisk på menyen tre til fire ganger i uken.

– Denne lakseretten går igjen veldig ofte hos oss, i ulike varianter. Enten så legger vi fisken å grillen, eller så går den i stekeovnen. Grønnsakene varierer vi ut i fra hva vi har i kjøleskapet, sier hun.

>> Se oppskriften på laks med råstekte grønnsaker og pesto på Fru Timian sin blogg.

4. ENEstående Mat: Juksepizza med salami og pecorino 

På bloggen «ENEstående Mat» er det enkel hverdagsmat for single – eller enestående, som Anne Cathrine kaller dem – som står i sentrum. Hennes filosofi er at man bør man spise god mat selv om man kun er én til bords.

Hva er din ultimate hverdagsmiddag som du aldri bli lei av? 

– Juksepizza er min «go-to»-middag når jeg ikke gidder å lage noe annet eller er tom for inspirasjon. Det er pizza med fullkornstortilla som bunn, og toppingen er det som ligger i kjøleskapet den dagen. Så lenge jeg har tortilla, ost og enten salsa eller creme fraice, så har jeg en enkel og god middag klar på 10 minutter, sier Anne Cathrine.

Juksepizza med salami og pecorino. Foto: ENEstående Mat

Pizza er nemlig matbloggerens absolutte favorittrett, og hun kaller seg en vaskeekte «pizzajunkie».  

– Men i hverdagen kan det være litt pes å styre med gjærdeig, og da er juksepizza et greit triks for de dagene man bare vil ha noe lett, raskt og sabla godt. Den passer like bra til lunsj som til middag eller kveldssnacks, sier hun.

>> Se oppskriften på juksepizza med salami på bloggen ENEstående Mat.

5. Helles Kitchen: Mormors kylling med karamellsaus

«Helles Kitchen» handler det om å gjøre hverdagen til en fest. Selv om det er hektiske hverdager, kan man likevel spise spennende mat, synes Helle.

Hva er så Helles ultimate favorittmiddag i hverdagen?

– Hvis jeg måtte velge en rett, så må det bli min versjon av mormors kylling som hun alltid serverte når jeg var på besøk hos henne i Danmark. Den er så ufattelig enkel å lage, og inneholder kun noen få ingredienser. Sukker, fløte, smør, persille, salt, pepper, kylling og sitronsaft, sier hun.

Mormors kylling med karamellsaus. Foto: Helles Kitchen

Som mange av de andre matbloggerne, er det smaken som er avgjørende for at dette blir favorittretten.

– Retten kan nok høres enkel ut i smaken, men den er ikke det. Den smaker herlig av karamell og innkokt persille. Det er ingen slankerett, men den smaker som en million, og for meg oser den av nostalgi, sier hun.

>> Se oppskriften på kylling med karamellsaus på Helles Kitchen.

6. Elin Larsen: Kikertgryte med kokos og karri

Elin Larsen sin blogg, er det matglede som står i sentrum. Hun er opptatt av god mat for alle og til alle anledninger – enten det er til hverdag eller fest. Selv har hun en forkjærlighet for fransk og italiensk mat, men hun eksperimenterer med alt.

Hva er din ultimate hverdagsmiddag som du aldri bli lei av?

– En middag som jeg ofte vender tilbake til, er kikertgryte med kokos og karri. Den er uslåelig rask å lage. Fra jeg begynner å lage middagen til jeg sitter ved middagsbordet, tar det cirka 10 til 15 minutter. En posesuppe trenger jo 20 minutter å koke, sier hun.

Kikertgryte med kokos og karri. Foto: Elin Larsen

Men ikke minst er balansen i retten en hovedgrunn til at denne retten går igjen så ofte:

– Det er en veldig velbalansert rett. Du har sødmen fra kokos, styrken fra chili, og syrligheten fra sitronen. Det er rett og slett en oppskrift som aldri slår feil, sier hun.

>> Se oppskriften på kikertegryte med kokos og karri på Elin Larsen sin blogg.

Sunne og gode hverdagsmiddager finner du oppskrifter på her