Tomattrikset som får seriøs fart på tacoen

Dette trikset burde være obligatorisk å lære seg. Hele pakken med tomater blir kuttet opp på minuttet!

Scenario: Du skal lage taco til hele familien, og har allerede kuttet opp agurk, salat, paprika og løk. Det eneste som står mellom deg og den myke sofaen, er det som føles som hundre små tomater - som alle må deles én og én mens innmaten spruter og skjærebrettet blir dekket av tomatvann. 

Med dette geniale trikset kutter du opp en hel pakke tomater på under ett minutt, og alt sølet samler seg på asjetten tomatene ligger på. Deretter er det bare å legge tomatene i en skål, slenge asjettene i oppvaskmaskinen – og sette seg i sofaen for å spise taco. Hurra! 

Det snedige trikset er hyppig delt på Internett, blant annet på Food52  og Godt.no. Men har du ikke allerede fått det med deg, er det jaggu på tide. 

   > Den eneste riktige måten å dele opp vannmelon

Norges beste tomater 

Tomayto, tomahto, sier folk, men tomater er vitterlig ikke tomater. 

Coops Smak Forskjellen Piccolotomater har en ekstremt søt smak, og knallrøde farge. De er faktisk så gode at de tidligere i år vant den prestisjetunge prisen «Årets grønnsak» i kategorien «Årets det grønne – naturelle» i Det Norske Måltid! 

Det Norske Måltid er en årlig konkurranse som skal finne frem til Norges beste råvarer. 

– Det å vinne en så prestisjetung konkurranse er en utrolig stor ære og en anerkjennelse av produktene. Jeg føler at jeg har fått uttelling for det jeg har jobbet for i hele mitt liv, sa gartner Kåre Wiig fra Jæren som står bak suksesstomatene. Han har enerett på å dyrke Piccolotomater i Norge, og leverer eksklusivt til Coop. 


Kåre Wiig er gartneren bak «Årets grønnsak». Foto: ICoop

Smak Forskjellen Piccolotomater er biologisk dyrket. Dette vil si at det brukes minimalt med sprøytemidler, og at skadedyr bekjempes på en naturlig måte ved at det heller settes ut små nyttedyr som spiser dem.

Den lille tomaten har vært på markedet siden 2008 og på seks år er omsetningen tidoblet. Hvert år selges utrolige 400 tonn at den lille knallrøde tomaten.

SLIK DELER DU OPP TOMATER:  

ÅPNE PAKKEN

Åpne pakken med Smak Forskjellen Piccolotomater, og plukk tomatene av stilkene. Kom igjen, dette klarer du. 

ASJETT

Legg alle Piccolotomatene i midten av en asjett, og legg en ny asjett på toppen med bunnen opp. Det er viktig at begge asjettene er så flate som mulig – hvis ikke vil det bli vanskelig å dele tomatene.

KUTT

Bruk en lang, skarp kniv, og skjær forsiktig fra den ene siden av asjetten til den andre. Pass på at du har et fast grep på den øverste asjetten, slik at Piccolotomatene holder seg på plass.

VOILÀ 

Tomatene er ferdig delt i to, og klare for tacolefsa!