Indisk dal – vegetargryte med linser

Vegetargryte med linser

Indisk linsegryte er en av de billigste middagene du kan ty til når lommeboka er skrapa, men du likevel vil ha en sunn middag på bordet.

Dal – eller dhal – er en indisk linsegryte med masse smak. Det er også et samlebegrep om stuing og suppe, som er laget av linser, bønner og andre sorter i belgfruktfamilien. Gryten inneholder linser, hermetiske tomater kokosmelk – og masse krydder. 

Den er billig, sunn, proteinrik, mettende, enkel, rask og skikkelig god – og alt dette uten å inneholde et eneste gram kjøtt.

Linseretten tåler godt å fryses ned, så får du rester er det bare å legge restene i porsjonspakninger og hive dem i fryseren til travle dager. 

VEGETARGRYTE MED LINSER

Linser har et høyt innhold av protein og fiber, er svært fettfattig og bugner over av antioksidanter, jern, kalk og B-vitaminer. 

Tørre linsene må ligge i bløt i flere timer, mens de ferdig utvannede trenger kun et raskt skyll før du begynner kokkeleringen. 

Vil du ha middagen raskest mulig ferdig, bør du velge ferdig utvannede linser som er skallfrie og delt i to. Disse trenger ikke å vannes ut, og krever kortere koketid enn hele linser. 

 

Indisk dal á la Kjøkkentjeneste 

Indisk vegetarrett med linser

Dette trenger du:

Til 4 porsjoner

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
Olje til steking
2-3 ts rød currypaste
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
2 ss finrevet ingefær
2 gulrøtter
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
6 dl ferdig kokte røde linser, skylt
Saft av 1 lime
Eventuelt salt 

Til servering: Lime, fersk koriander, hakket rød chili, yoghurt naturell

Slik gjør du

1. Surr hakket løk og knust og hakket hvitløk i litt olje i en gryte.

2. Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær og rør godt sammen.

3. Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk og kok opp.

4. Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp.

5. Smakes til med limesaft og serveres med yoghurt naturell, hakket fersk koriander og ekstra chili og limesaft om du ønsker det. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG