Kjøttdeig i form med grønnsaker og smeltet ost.

Kjøttdeig i form ala moussaka

Kjøttdeig i form med deilig smeltet ost på toppen ligner på gresk moussaka og er en middag som hele familien kommer til å like. Du lager den på under en halvtime!

Moussaka er en gresk klassiker, og denne kjøttdeiggratengen er en kjempegod hurtigvariant som det tar under 30 minutter å lage. Har du ekstra dårlig tid kan du lage den som en gryterett. Da er middagen klar på 15-20 minutter, lover matblogger Tina Johansen fra matbloggen «Tina Hage».

PRØV OGSÅ: Sunn tacograteng

Bruk akkurat de grønnsakene du vil. Dette er også en perfekt måte å få spist  alle grønnsaksrestene som ligger i kjøleskapet! 

Kjøttdeiggratengen er en rask og lettvint familiefavoritt. Bruk de grønnsakene dere liker, og topp med smeltet ost.Foto: Maria Bondeson.

– I oppskriften har jeg brukt aspargesbønner, men hjemme hos oss varierer vi gjerne med alt fra sopp til revede gulrøtter og brokkoli. Potet og søtpotet er også gode alternativer, sier Tina. 

PRØV OGSÅ: Tinas kyllingpanne er en hit hos barna

Du kan også gratinere med ost for å gjøre retten ekstra smakfull. Bruk gjerne  en blanding av engelsk cheddar og en mildere ostetype á la Norvegia eller Jarlsberg.

Hvis barna syns det blir for mye krydder i kjøttdeiggratengen kan du servere litt naturell yoghurt ved siden av.

PRØV OGSÅ: Gresk moussaka med kjøttdeig

Kjøttdeig i form med grønnsaker og smeltet ost ligner gresk moussaka, men du lager den på under 30 minutter.Foto: Marie Bondeson.

TINAS GRESKE KJØTTDEIGGRATENG

2-3 porsjoner

Tips: Retten blir enda bedre dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon!

DETTE TRENGER DU:

Til 4 porsjoner

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
300 g hakkede tomater
3 ss crème fraîche
1 løk
100 g aspargesbønner
2 hvitløkfedd, finhakket
1 hel kanelstang
2 ts oregano
1/4 ts allehånde
Revet ost

Smakes til med salt og pepper

 SLIK GJØR DU:

1. Sett stekovnen på 200 grader.

2. Grovhakk løk og stek den i en stekepanne på middels varme sammen med kjøttdeigen. Stek i noen minutter og ha i hvitløk, hel kanelstang og resten av krydderne. La det surre litt, og ha i knuste tomater. La det koke i 5 - 10 minutter mens du rører jevnlig. 

3. Fjern kanelstangen. Rør inn creme fraiche og ha i aspargesbønner (kutt de gjerne i litt mindre biter). Smak til med salt og pepper.

4. Ha alt i en ildfast form og strø over revet ost.

5. Sett formen midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter, til osten er smeltet.

Server med valgfri ris eller en god salat.

Forslag til tilbehør: Tzatziki, gresk salat, grønne selskapserter eller blomkålris.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIGE MIDDAGER