Lindas kyllingform er en umiddelbar hverdagsklassiker

Linda Stuhaugs kyllingform egner seg perfekt når du må bruke opp grønnsaksrestene. Rett og slett en genial hverdagsrett!

Lyst på en ny hverdagshelt på travle ukedager?

Matblogger Linda Stuhaugs sunne kylling i form vil redde deg!

Helt siden hun publiserte oppskriften på sin blogg for nærmere ett år siden, har det florert med gode tilbakemeldinger fra leserne.

Men det var venninnen Bente som tok kaka:

– Hun ble så hekta at hun laget den opptil flere ganger i uka. Bente har til og med invitert meg på middag med min egen oppskrift på menyen, ler Linda.

Sjekk den superenkle oppskriften lenger ned i saken!

LES OGSÅ: Lindas geniale thai kyllingform 

UMULIG Å MISLYKKES MED

Her er tre grunner til at Bente fikk helt dilla på Lindas kyllingform:Den tar kun 5-10 minutter å preppe

Oppskriften er kjempeenkel å lage og nærmest umulig å mislykkes med, skal vi tro Linda:

– Det eneste som kan gå galt er at kyllingen ikke blir gjennomstekt, men følger du steketiden blir ikke det et problem. Og husk at grønnsakene må kuttes opp i biter for å bli klare omtrent samtidig som kyllingen.

LES OGSÅ: Isbittrikset som gir evig liv til urtene

BLE TIL AV RESTER

Suksessoppskriften ble til da den populære matbloggeren skulle lage restemiddag av grønnsaker og kyllingfilet som måtte brukes opp.

Hun har flere ganger laget retten når grønnsaksskuffen i kjøleskapet har vært fylt til randen.


– BRUK OPP GRØNNSAKSRESTENE: – Jeg har brukt brokkoli, blomkål, sopp, paprika, sukkererter, gulrot, rødløk, forklarer matblogger Linda Stuhaug. Foto: Linda Stuhaug.

– Det er godt med en god blanding grønnsaker, så den er faktisk perfekt å lage når man har masse ulike grønnsaker som burde spises.

LES OGSÅ: 5 leveregler for å kaste færrest mulig grønnsaker.

SJEKK SAUSEN SOM LØFTER RETTEN!

Aller best blir den gratinerte kyllingformen med Lindas hjemmelagde sursøte saus.

Den er superenkel å røre sammen, og trenger bare å kokes kjapt med litt maisenna.

– Sausen smaker flere hakk bedre enn ferdigvarianten, og holder seg et par dager om den oppbevares i kjøleskapet, forteller hun – og oppsummerer:

– Dette er en enkel form med grønnsaker, kylling og smeltet ost, og med sweet chili-saus blir dette en skikkelig smakfull og god middag. Sausen løfter rett og slett retten til nye høyder, synes matbloggeren.

Foto: Linda Stuhaug.

LINDAS GRATINERTE KYLLINGFORM

DETTE TRENGER DU:

Grønnsaker etter ønske 
800 g kyllingfilet
Revet ost
Salt
Pepper
Paprikapulver
Hvitløk

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt masse grønnsaker i passelige biter og legg i en ildfast form. Her er det bare å bruke det man liker og har tilgjengelig.

2. Kutt kylling i terninger og vend i krydder. Bre over grønnsakene. Stek midt i ovnen til kyllingen nesten er gjennomstekt, ca. 15-20 minutter. I mellomtiden kan du lage sweet chili-saus og koke ris om du ønsker det.

3. Ta formen ut av ovnen, ha over ost og gratiner videre til osten er smeltet og gyllen. Bruk gjerne grillfunksjon eller varmluft.

Server med sweet chili-saus og ris, om du foretrekker det.

SWEET CHILISAUS

DETTE TRENGER DU:

1 skål

3 røde chili
3 fedd hvitløk
0,5 dl eplesidereddik
2,5 dl vann
1 ts salt
80 g valgfri søtning 
1-2 ss maisenna

SLIK GJØR DU:

1. Finhakk chili og hvitløk. Fjern frøene fra chilien om du ønsker det – de avgjør hvor sterk sausen blir, så fjern disse om du ønsker en mild saus. 

2. Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en kasserolle, kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter.

3. Bland maisenna jevnet ut i vann, hell forsiktig i sausen mens den koker – helt til du får passelig tjukk konsistens. NB: Vær veldig forsiktig! Med maisenna er det lite som skal til for at det stivner og blir til pudding (den tykner til og med litt ekstra når det blir kald). 

4. Avkjøl sausen. Oppbevar eventuelle rester i et glass i kjøleskapet.