Tinas kyllingpanne er en hit hos barna

Denne retten er spesialutviklet for å slå an hos de minste.

– Første gang jeg lagde denne spiste yngstedatteren min på tre år opp min porsjon også. Så den var veldig populær!, ler matblogger Tina Hage.

Sliter du iblant, slik som veldig mange andre foreldre, med å få barna dine til å spise middag?

Da må du prøve småbarnsmor Tina Hages kyllingpanne – spesielt utviklet for å slå an hos de minste!

Den har blitt en hverdagsfavoritt hjemme hos henne.

LETTVINT Å LAGE

Tina driver til daglig matbloggen Tina Hage, hvor hun er opptatt av å gjøre god mat enkel å lage.


Foto: tinahage.blogg.no

Hennes kyllingpanne er lettvinn, smakfull, sunn og ernæringsrik. Rett og slett en livredder for alle småbarnsforeldre som er opptatt av å gi familien et variert kosthold!

Og her kommer bonusen: Dette er en såkalt one-pan wonder – en rett du lager i kun én panne.

– Du slipper å vaske opp tre-fire kjeler etter middagen. Det er utrolig deilig med slike retter. Gull verdt for mange barnefamilier, mener Tina.

TILVENNER BARNA NYE SMAKER

Helt fra Tinas barn begynte med fast føde, har hun vært bevisst på å tilvenne dem nye smaker.

– Forskning viser jo at barn ved mange tilfeller trenger å smake nye råvarer mange ganger før de lærer seg å like dem.

Særlig brokkoli er en av grønnsakene hun har brukt lang tid på å tilvenne barna.

Tina har følgende råd til andre småbarnsforeldre:

– Det er viktig å ikke gi opp. Brokkolien har gått i søpla nesten hver gang, men nå i det siste har de begynt å like det. 

Hun forteller at de er opptatt av å skape en god stemning rundt middagsbordet. Fokus er heller å gi barna mulighet til å teste nye ting fremfor å mase for mye om grønnsaker.

SKAPTE JUBEL RUNDT MIDDAGSBORDET

Matbloggeren forteller at det hjemme hos henne går mest i gryteretter, wok og fiskeretter – for eksempel fiskegrateng eller fiskekake.

Men hva var det som egentlig gjorde kyllingpannen til en schläger?

Tina er faktisk ikke helt sikker selv.

– Kanskje fordi den er tomatisert? Det har de alltid vært veldig glad i. I tillegg inneholder den kylling og pasta som mange barn liker.

Det at grønnsakene slo såpass godt an kom som en gledelig overraskelse, forteller hun.

– Jentene mine er litt kresne, så middager kan av og til bli en utfordring. Derfor er det desto større jubel rundt bordet når vi endelig treffer blink!

Foto: tinahage.blogg.no

Tina Hages kyllingpanne

3 porsjoner

Dette trenger du:

2 kyllingfileter
2 rødløk
6-7 sjampinjonger
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks crème fraîche
3 ss tomatpuré
1,5 dl vann
1 terning hønsebuljong
2 ts karri
300 gram fullkornspasta
Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og sett til side.

2. Kutt paprika, sopp og rødløk i passe store biter. Stek noen minutter på middels varme i en stekepanne.

3. Skjær kylling i strimler, og krydre den med salt og pepper. Ha den deretter i stekepannen sammen med grønnsakene. Stekes i noen minutter.

4. Tilsett tomatpuré og la frese litt i pannen. Ha i crème fraîche, vann, buljong, hvitløk og karri. 

5. La dette koke i noen minutter, og ha i pasta mot slutten av koketiden slik at den varmes opp.

6. Smak til med salt og pepper.

7. Toppes gjerne med basilikum og serveres med salat.