Kremet kylling med pasta og tomat i panne er raskt, enkelt og så godt – og laget spesielt for at barn skal like den. Og det gjør de.
Kyllingpanne er lettvint, smakfullt, sunt og ernæringsrikt. Rett og slett en livredder for alle småbarnsforeldre som er opptatt av å gi familien et variert kosthold!
– Første gang jeg lagde denne spiste yngstedatteren min på tre år opp min porsjon også. Så den var veldig populær, ler matblogger Tina Hage som driver bloggen Tinahage.
Småbarnsmor Tina Hages kyllingpanne er nemlig spesielt utviklet for å slå an hos de minste, og kyllingretten er blitt en hverdagsfavoritt hjemme hos henne.

Kylling og pasta er lettvint
Tina Hage er opptatt av å gjøre god mat enkel å lage, og hun er bevisst på å tilvenne barna nye smaker.
Samtidig synes hun det er viktig å skape god stemning rundt middagsbordet. Fokus er heller å gi barna mulighet til å teste nye ting fremfor å mase for mye om grønnsaker.
– Forskning viser jo at barn ved mange tilfeller trenger å smake nye råvarer mange ganger før de lærer seg å like dem.
Særlig brokkoli er en av grønnsakene hun har brukt lang tid på å tilvenne barna.
– Det er viktig å ikke gi opp. Brokkolien har gått i søpla nesten hver gang, men nå i det siste har de begynt å like det.

Billig mat
Ukemeny med billige middager
Matbloggeren lager gjerne gryteretter, wok og fiskeretter – for eksempel fiskegrateng eller fiskekaker.
Men hva var det som egentlig gjorde kyllingpannen så populær?
Tina er faktisk ikke helt sikker selv.
– Kanskje fordi den er tomatisert? Det har de alltid vært veldig glad i. I tillegg inneholder den kylling og pasta som mange barn liker.
Det at grønnsakene slo såpass godt an kom som en gledelig overraskelse, forteller hun.
– Jentene mine er litt kresne, så middager kan av og til bli en utfordring. Derfor er det desto større jubel rundt bordet når vi endelig treffer blink!

Sunn mat
Grove horn med ost og skinke
Foto: tinahage.blogg.no
Tina Hages kylling med pasta i panne
3 porsjoner
Dette trenger du:
2 kyllingfileter
2 rødløk
6-7 sjampinjonger
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks crème fraîche
3 ss tomatpuré
1,5 dl vann
1 terning hønsebuljong
2 ts karri
300 gram fullkornspasta
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og sett til side.
2. Kutt paprika, sopp og rødløk i passe store biter. Stek noen minutter på middels varme i en stekepanne.
3. Skjær kylling i strimler, og krydre den med salt og pepper. Ha den deretter i stekepannen sammen med grønnsakene. Stekes i noen minutter.
4. Tilsett tomatpuré og la frese litt i pannen. Ha i crème fraîche, vann, buljong, hvitløk og karri.
5. La dette koke i noen minutter, og ha i ferdig kokt pasta mot slutten av koketiden slik at den varmes opp.
6. Smak til med salt og pepper.
7. Toppes gjerne med basilikum og serveres med salat.

Spar tid