Kyllinggrateng med Toro bretagnesaus

Kyllinggrateng med bretagnesaus

Kylling i form med en god saus lager du med bare seks ingredienser, en super hverdagsmiddag som kan varieres med kjøtt eller fisk.

Kylling med den populære ferdisausen Toro Bretagne kyllingsaus er blitt en sånn middag som det er skikkelig morsomt å servere, forteller blogger Toril Gyldenskau.

Noen ganger må man lage gull av gråstein, og det var nettopp det Gyldenskau gjorde da hun kom på denne geniale middagen. 

 

En halv kylling fra et gatekjøkken, noen posesauser og makaroni var alt hun hadde i skapet en påske da hun hadde feilberegnet åpningstidene i butikken.

– Jeg laget sausen med kremfløte fordi jeg ikke hadde melk, forteller Gyldenskau.

Resultatet ble en saftig og god middagsform som kan varieres på en rekke forskjellige måter. Alt du behøver er kjøtt eller fisk, posesaus og makaroni.

Se oppskrift på kyllingform med bretagnesaus lenger ned i saken!

PRØV OGSÅ: Sunn tacograteng

I tillegg til denne varianten med kyllingfilet og bretagnesaus, foreslår Gyldenskau en rekke andre kombinasjoner: Fiskeboller og hvit saus, kjøttpølser og carbonarasaus eller pølser og en pose tomatsuppe med litt mindre vann.

– Kyllinggryten lages som oftest når vi har kyllingrester, eller om det ligger et par fileter igjen i fryseren, forteller Gyldenskau. 

Om sommeren serverer hun kyllinggryten med en salat eller hvitløksbaguetter. En pose grønnsaksblanding, for eksempel blomkål og brokkoli, er godt og praktisk hvis det er mange rundt bordet.

– Jeg har også servert den sammen med grove knekkebrød av typen Wasa Husman. Det var nydelig, sier bloggeren.

PRØV OGSÅ: Pølse- og makaronigrateng

Kyllingform med bretagnesaus

Dette trenger du:

Til 4 personer:

2 kyllingfileter
3 dl makaroni
2 poser bretagne kyllingsaus
50 g smør 
3 dl
melk
3 dl vann
2 egg
Salt
Pepper
2 dl gulost
1,5-2 dl strøkavring

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Del kyllingfiletene i biter, og stek noen minutter i en stekepanne slik at de blir gjennomstekte. Salte og pepre, og sett til siden. Kok makaroni og hell av vannet.

3. Lag to stykk bretagne kyllingsaus etter anvisning på pakken: Smelt smør, og rør inn innholdet i sauseposen. Tilsett 3 dl melk og 3 dl vann, og kok opp under omrøring. Kok et par minutter. 

4. Bland inn kylling og makaroni, og tilsett deretter to egg. Rør godt slik at egget blander seg helt inn. 

5. Hell kyllingblandingen i en ildfast form. Strø revet ost og strøkavring over, og stek midt i ovnen i 20-30 minutter. 

6. Serveres med en frisk grønn salat.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ LETTVINTE MIDDAGER