Ved hjelp av en isbitform kan du også lage hjemmelaget sushi som en ekte sushi-sensei – på rekordtid.
I løpet av de siste årene har sushi virkelig boomet på det norske markedet. I 2013 kjøpte nordmenn sushi for 720 millioner kroner, ifølge Dagbladet - og det var altså for tre år siden. For mange har sushi rett og slett blitt et sunnere og friskere alternativ til fredagstacoen.
Dessverre er sushi et svare strev å lage: Hver eneste lille nigiri-bit må formes nitidig før man legger på finskåret fisk. For en uerfaren sushihånd kan det fort ta like lang tid å lage noen biter sushi som det tar å lage og spise fem sprengfylte tacolomper. Heldigvis har vi løsningen for alle sushi-elskere der ute!
Isbitform-trikset under gjør nemlig formingen av selve risklumpene til en lek. Ved å fylle isbitformene med kokt sushiris, lager du tolv sushibiter på like lang tid som det tar å lage én sushi på vanlig vis.
Lei av å stryke klær? Med isbittrikset kan du kaste strykejernet ut av vinduet.
Alle får til
Idéen kommer fra det japanske nettstedet RocketNews24, som skriver at det å forme én vanlig nigiri sushi vanligvis er en egenskap som krever tid, tålmodighet og noen «flinke, våte, risdekkede hender».
Med isbit-trikset, derimot, kan hvem som helst lage nigiri sushi på bare noen minutter.
Når risklumpene er ferdig formet, tar det bare noen sekunder å legge fisk på toppen. Og vips, har du 12 (eller 24, eller 36...) nigiri klare til å spises.
Ikke gå glipp av: Cornflakes-trikset kan bety slutten på barnas fiskeskrekk
To typer
Sushi kommer forøvrig opprinnelig fra Japan, og ble for alvor populært i Norge etter år 2000, ifølge DN.
De to kanskje mest kjente sushi-variantene er maki sushi og nigiri sushi: Mens maki sushi lages ved å rulle ris, rå fisk og eventuelle andre ingredienser inn i nori (tang), lages nigiri ved å forme kokt ris til en ball, og legge en tynn skive rå fisk på toppen. Det er altså denne typen sushi du kan lage med isbitform-trikset under.
Så finn fram spisepinnene, og prøv isbitform-trikset!
Verdens smarteste sushi-triks
Dette trenger du:
Sushiris, ferdig kokt og krydret
1 isbitform
Litt olje, til pensling
Fisk, skåret i tynne skiver
Slik gjør du:
1. Sett fram

Foto: Maria Tveiten Helgeby
Gjør klar ingrediensene og utstyret for å spare tid.
2. Olje
Smør et tynt lag olje i isbitformen. Dette er for å gjøre det enklere å få ut risen etterpå.

Foto: Maria Tveiten Helgeby
3. Fyll
Fyll hvert avlukke i isbitformen med omlag én spiseskje sushiris. Press risen med et lett trykk, slik at den samler seg i isbitformen.
4. Snu

Foto: Maria Tveiten Helgeby
Legg et skjærebrett på kjøkkenbenken. Snu isbitformen raskt på hodet, og slå den forsiktig mot skjærebrettet så sushiris-klumpene løsner. Hvis noen av sushibitene blir ødelagt, kan du samle dem ved å rulle dem forsiktig i håndflatene.
5. Topp

Foto: Maria Tveiten Helgeby
Topp hver sushiris-bit med en skive fersk fisk, og server snarest med soyasaus, wasabi og syltet ingefær. Ferdig! :)
Mer sunn mat? Dette lavkarbobrødet lager du med tre ingredienser (null heving!)