Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laksepanne med parmesan

Med matbloggerens hemmelige tvist oppleves laksen som nesten helt ny. Stikkordet er: Umami.

Laksepanne med parmesan

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

laksefilet

purreløk (i tynne staver)

rødløk (i skiver)

gulrøtter (i tynne staver)

créme fraîche

melk

parmesan (revet)

salt og pepper

litt sitronsaft

Fremgangsmetode

Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank.
Hell over crème fraîche, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt.
Ta deretter laksen ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke et par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Ha laksen tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks.
Tilbehør: Det meste av tilbehør passer: Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa etc. Bruk det du har tilgjengelig og har lyst på!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆