Sunne, hjemmebakte muffins med fyll.

Matmuffins med tre typer fyll

Sunne muffins i matpakken er en vinner. Her er en grunnoppskrift på matmuffins med tre typer fyll.

Matpakken skal være dagens lille glede, og hjemmebakte muffins som både er sunne, grove og super gode gjør matpakken til en liten fest.

Siden de fleste av oss har hektiske dager, er det like greit å bake en hel haug muffinser når du først er i gang. Hvorfor ikke lage muffinser matpakken for en hel måned? 

PRØV OGSÅ: Hjemmebakte grove polarbrød

Muffins med fyll

Hvis du «tripler» grunnoppskriften på matmuffins, får du 27 muffins som du kan fylle med tre ulike fyll: ost og skinke, spinat og blåmuggost og tomat og oliven. Del røren i tre, bland inn de ulike fyllene og stek dem i tre omganger – og vips er matpakken for den neste måneden klar.

Matmuffinsene kan nemlig fryses ned og tiner til lunsj etter noen timer i vesken din eller i sekken til barna.

Hver dag kan du putte en muffins i matboksen – for eksempel sammen med litt frukt, nøtter, grønnsaker og en yoghurt. Da har du den ultimate matpakka! 

PRØV OGSÅ: Hjemmebakte knekkebrød med nøtter og frø

Sunne muffins med fyll.

Foto: Istock

Grunnoppskrift matmuffins

Dette trenger du (9 store matmuffins): 

2 dl havremel, eller malte havregryn
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
200 g gresk matyoghurt eller creme fraiche
2 dl melk
30 g smeltet smør 

Slik gjør du: 

1. Ha alle de tørre ingrediensene i én bollen og visp samme de våte i en annen.

2. Visp alt sammen  til en jevn røre.

3. Sett stekeovnen på 200 grader og stek dem med valgfritt fyll. Sett dem midt i ovnen og la dem stå i 20-30 minutter.

3 fabelaktige fyll 

Ost og skinke

100 g revet gulost
200 g kokt skinke i biter
½ paprika i små biter 

Vend gulost, skinke og paprika i røren og fordel i formene.

Tomat og oliven

4 soltørkede tomater
2 ss svarte oliven
100 g fetaost

Finhakk soltørkede tomater og oliven, og vend inn i røren. Fordel røren i store muffinsformer. Del fetaosten i små terninger, og trykk dem ned i muffinsene. 

Spinat og blåmuggost

100 g fersk spinat
10 valnøtter
100 g blåmuggost

Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i røren og fordel i formene.

 SE ENDA FLERE MATPAKKETIPS!