1 matmuffins – 3 fyll – 27 matpakker

Med en grunnoppskrift på matmuffins og tre fabelaktige fyll, kan du fylle fryseren med 27 matpakker for neste måned. G-e-n-i-a-l-t!

Det er lite som er tristere enn matpakken til en gjennomsnittsnordmann.  Den tørre brødskiven med brunost er nok til å få deg til å felle en tåre. 😥

Men heldigvis er det ikke mye innsats som skal til for å få litt liv i matpakka. Disse sunne matmuffinsene med havregryn og sammalt hvete er perfekt nistemat.

Siden de fleste av oss har hektiske dager, er det like greit å bake en hel haug muffinser når du først er i gang. Hvorfor ikke lage muffinser til en hel måneds matpakker? 

Hvis du «tripler» grunnoppskriften på matmuffins, får du 27 muffinser som du kan fylle med tre ulike fyll: ost og skinke, spinat og blåmuggost og tomat og oliven. Del røren i tre, bland inn de ulike fyllene og stek i tre omganger – og vips er matpakkene for den neste måneden klar.

Matmuffinsene egner seg nemlig veldig godt for å fryses ned, og vil tine til lunsj etter noen timer i vesken din eller sekken til barna.

Hver dag kan du putte en muffins i matboksen – for eksempel sammen med litt frukt, nøtter, grønnsaker og en yoghurt. Da har du den ultimate matpakka! 

Foto: Istock

Grunnoppskrift matmuffins

Dette trenger du (9 store matmuffins): 

2 dl havremel, eller malte havregryn
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
200 g gresk matyoghurt eller creme fraiche
2 dl melk
30 g smeltet smør 

Slik gjør du: 

1. Ha alle de tørre ingrediensene i én bollen og visp samme de våte i en annen.

2. Visp alt sammen  til en jevn røre.

3. Sett stekeovnen på 200 grader og stek dem med valgfritt fyll. Sett dem midt i ovnen og la dem stå i 20-30 minutter.

3 fabelaktige fyll 

Ost og skinke

100 g revet gulost
200 g kokt skinke i biter
½ paprika i små biter 

Vend gulost, skinke og paprika i røren og fordel i formene.

Tomat og oliven

4 soltørkede tomater
2 ss svarte oliven
100 g fetaost

Finhakk soltørkede tomater og oliven, og vend inn i røren. Fordel røren i store muffinsformer. Del fetaosten i små terninger, og trykk dem ned i muffinsene. 

Spinat og blåmuggost

100 g fersk spinat
10 valnøtter
100 g blåmuggost

Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i røren og fordel i formene.

 SE HER FOR ENDA FLERE MATPAKKETIPS!