Disse minipaiene er en hyllest til jordbæret

Disse usedvanlig fristende jordbærpaiene lager du faktisk på en drøy halvtime.

Mange synes kanskje at det virker som et ork å lage jordbærpai.

Men her kommer en sjarmerende oppskrift som både er enkel og kjapp å lage. På en drøy halvtime er du faktisk i mål med herligheten som garantert vil få jordbærene til å skinne – visuelt og i ganen!

En utrolig smakfull og elegant måte å gjøre det på, er å lage pai eller terte. Enten du lager mange små porsjonspaier eller én stor.

LES OGSÅ: Du må prøve å lage arme ridder-ruller!

BRUK FROSSEN BUTTERDEIG 

Det første lille trikset er å bruke frossen butterdeig. De tynne platene tiner raskt på kjøkkenbenken, og er deretter enkle å kjevle ut til ønsket tykkelse.

Deretter kler du formene med butterdeigen, dekker til med aluminiumsfolie og heller i noen tørkede erter eller lignende for å unngå at deigen hever seg for mye. Blindstek i 10 minutter, fjern folien og ertene og stek videre til du har gylne og flotte paibunner.

Om du vil kan du naturligvis bake din egen mørdeig i stedet, men det vil være mer jobb og ta lenger tid.

BÆR, KREM OG MARENGS 

Etter at paibunnene har fått avkjølt seg, er det tid for å fylle dem med deilig vaniljekrem, friske bær og pynte med litt mynte eller sitronmelisse.

Det som gjenstår nå er selve kronen på verket: Å toppe hele sulamitten med litt hjemmelaget marengs. Den trenger kun et par sekunder i ovnen under grillen, så her må du virkelig følge med for å unngå at desserten blir brent!  

Pass ellers på at bollen du bruker er helt ren (gni den gjerne inn med litt sitronsaft eller noen dråper eddik for sikkerhets skyld), og pass på at eggehviten er kald og uten rester av eggeplomme eller skall.

JORDBÆRPAI MED MARENGS

DETTE TRENGER DU:

JORDBÆRPAI:

1 pakke ferdig butterdeig
1 pakke vaniljekrem
1 pakke jordbær
1 mynte eller sitronmelisse

MARENGS:

1 klype salt
4 eggehviter
200 g sukker

SLIK GJØR DU:

1. Legg paideig i små eller store former og dekk med folie. Stek de på 200 grader midt i ovenen i ca. 10 minutter, ta vekk folien og stek de ytterligere i ti minutter. Avkjøl.

2. Fyll formene med vaniljekrem og stikk jordbær ned i fyllet. Pisk eggehvitene og salt stive i en helt ren bolle.

3. Når eggehvitene skummer og har vokst i volum, har du i sukker litt etter litt. Pisk i høy hastighet i 7 minutter til alle sukkerkorn er borte, til den er blank og stiv.

4. Ha en god skje på toppen av hver kake, og grill marengsen raskt på cirka 190 grader under grillen i ovnen. Følg med - dette går VELDIG fort!