Denne geniale kaken er klar på tre minutter

Mug cake er verdens raskeste kake som er klar etter tre minutter i mikroen. Alle fire ingregredienser har du sannsynligvis i skapet, og du får nesten null oppvask!

Vi har alle vært der: Kroppen har sunket ned i sofaen, favorittserien er klar på Netflix, og godtesuget kommer krypende. Plutselig slår det oss at det hadde det vært godt med et lite stykke sjokoladekake. Men å styre i en time for å bake en hel langpanne er uaktuelt. Her kommer «mug cake» inn! 

Mug cake er et helt genialt påfunn som har poppet opp på en rekke matblogger de siste årene – og ikke overraskende har fenomenet spredd seg til en hel verden. Dette må nemlig kunne kalles verdens raskeste kake! 

Alt du trenger å gjøre, er nemlig å røre sammen ingrediensene, helle røren i en ildfast kopp, og «steke» kaken i cirka tre minutter i mikrobølgeovnen. Og vips, har du en porsjon kake klar til sofakosen! 

Å lage mug cake er med andre ord mye enklere enn å måtte dra frem kjøkkenmaskinen, smelte smør, smøre form og ta oppvasken etterpå - som man må med den klassiske langpannekaken.

Rask kake

Hemmeligheten bak vår perfekte mug cake er kombinasjonen av egg og bakepulver. Dette gjør at kaken hever akkurat nok under stekingen til at den blir luftig i toppen, og flytende og god i bunnen.

Som en bonus er alle ingrediensene noe du sannsynligvis allerede har stående i kjøkkenskapet fra før av: Egg, melis, bakepulver, kakao og eventuelt peanøttsmør. Hvis du ikke har peanøttsmør, kan du bare droppe det. Kaken er minst like god au naturel.

Siden du lager akkurat nok til ett stykke, slipper du å sitte igjen med masse kakerester du potensielt må kaste. Du kan også spise kaken rett fra koppen du lagde den i, og dermed slipper du et hav av oppvask også. 

Server mug cake med en god klatt iskrem, og nyt den fra første til siste munnfull. Det kommer vi til å gjøre <3

Mug cake med sjokolade

Dette trenger du:

1 egg
3 ss melis, toppede
1 1/2 ss kakao
1 knivsodd bakepulver
1 ts peanøttsmør, kan sløyfes

Slik gjør du:

1. Bland egg, melis, kakao og bakepulver til en jevn røre i en liten bolle. 

2. Finn fram en kopp som rommer litt over 2 dl. Hell omlag 1/3 av kakerøren i koppen, og legg 1 ts peanøttsmør på røren. Hell deretter resten av røren over.

3. Sett midt i mikrobølgeovnen, og kjør på full effekt i cirka 3 minutter (her er det forøvrig viktig å følge med, siden hver mikrobølgeovn er forskjellig). Kaken kommer til å heve når det er omlag ett minutt igjen, men ikke åpne døren - da synker den sammen. Hvis du vil ha en mer flytende kjerne kan du ta kaken ut tidligere, og hvis du vil ha en fastere kake kan du la den være inne litt lenger. 

4. Serveres gjerne med en god klatt vaniljeis.