Spagetti, tomater og bacon i én gryte.

Pasta med bacon og parmesan

Pastaretten med hjemmelaget saus med bacon og parmesan lager du i bare én gryte på kun ti minutter.

Pasta er noe alle elsker, men noen synes det virker akkurat litt for vanskelig å lage hjemmelaget saus fra bunnen av. Poenget med denne pasta retten er at spaghettien og ingrediensene til sausen kokes i samme gryte. Dermed ender du opp med fiks ferdig kokt pasta og saus i én og samme kjele i løpet av noen minutter. Det kalles «one pot pasta».

Alt man kan spare tid på er supert i en hektisk hverdag. Hvis man i tillegg slipper å vaske opp haugevis av kjøkkenutstyr i forbindelse med middagen, er livet rimelig OK. 

PRØV OGSÅ: Pasta med skinke og ananas 

Pasta med bacon og parmesan

Du trenger:

Til 4 personer

300 gram spaghetti

300 gram gode cherrytomater, delt i to

4 gode tomater (omlag 240 gram), delt i terninger

1/2 pakke bacon (omlag 70 gram), i strimler

9 dl vann

1 løk, delt i tynne skiver

2 hvitløksfedd, finhakket

1 1/2-2 ts salt

Pepper

1/4 buljongterning, smuldret opp

En håndfull frisk basilikum, grovhakket

Parmesan, til servering

Slik gjør du:

1. Legg alle ingrediensene i en stor og dyp stekepanne. Her er det om å gjøre at alle ingrediensene får plass i «ett lag». Dette er viktig for at vannet skal fordampe til riktig tid.

2. Skru opp varmen, og la det hele småkoke med lokket av i cirka 15 minutter til spaghettien er ferdig og de øvrige ingrediensene har myknet og blandet seg med kokevannet. Pass på at det ikke koker tørt - etterfyll eventuelt med kokende vann. Vær oppmerksom på at koketiden kan variere alt ettersom hva slags stekeplater du har.

3. Smak til med salt, pepper og basilikum. Server med nyrevet parmesan og nykvernet pepper.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIGE OG RASKE MIDDAGER