Laks med grønnsaker i en skikkelig digg currysaus med ingefær og kokosmelk er utrolig godt og samtidig veldig lettvint å lage.
– Lakseretten er for det første utrolig god og gir en spennende vri på fiskemiddagen. For det andre er den så enkel at alle klarer å lage den, forteller matblogger og kostholdsveileder Ida Nyborg som står bak bloggen All den rare maten.
Laksemiddagen er inspirert av en oppskrift på Godfisk.no, men Ida og samboeren har gjort noen enkle tvister med krydder og grønnsaker – og vips, en ny rett, sier bloggeren. Du legger laksefileter på en seng av gulrot og squash, før en saus av kokosmelk, karri og ingefær helles over. Det hele stekes midt i ovnen i 15 minutter, og så er middagen klar.
– Fra start til slutt tar det cirka 20 minutter å lage denne retten. Det er superlett, sier Nyborg.
PRØV OGSÅ: Rask, hjemmelaget lapskaus

Foto: Maria Tveiten Helgeby
Laks eller annen fisk
Hvis du har lyst til å «jazze opp» oppskriften, foreslår Nyborg å for eksempel bytte ut laks med makrell eller hvit fisk.
- Ellers er det bare å prøve seg fram med grønnsaker man liker: Prøv med spiralisert agurk servert som spaghetti, eller ovnsbakt aubergine, paprika og squash, tipser matbloggeren.
I oppskriften serveres retten med ris og frisk koriander, men ifølge Nyborg er det også kjempegodt med søtpotet ved siden av.
– Søtpotet står fint til den litt sterke smaken av ingefær, tipser matentusiasten.
Ingefærsmak til tross – dette er en rett som både store og små kommer til å like, ifølge Nyborg.
- Denne retten har spennende smaker, men er ikke for sterk. For barn som ikke liker fisk kan dette være en god introduksjon, fordi fiskesmaken rett og slett blir borte i den deilige marinaden, tipser Nyborg.
PRØV OGSÅ: Tikka masala med søtpotet
Ovnsbakt laks med grønnsaker i currysaus
Dette trenger du:
TIL 3-4 PERSONER
4 laksefileter
2 gulrøtter
1 squash
1 vårløk, i strimler
Saus
1 ts revet ingefær, fersk
2 dl kokosmelk (ikke light)
2 ss karripulver
1 dl kyllingbuljong
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Finn fram ingrediensene, og sett ovnen på 200 grader.

Foto: Maria Tveiten Helgeby
2. Del gulrot og squash i tynne skiver.
3. Legg grønnsakene i en stor ildfast form, og legg laksefiletene på toppen. Hell litt olje over.

Foto: Maria Tveiten Helgeby
4. Bland alle ingrediensene til sausen i en skål.

Foto: Maria Tveiten Helgeby
5. Hell sausen over fisken og grønnsakene, og topp med litt finsnittet vårløk.

Foto: Maria Tveiten Helgeby
6. Stek formen midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
7. Server gjerne med ris og frisk koriander.

Foto: Maria Tveiten Helgeby FLERE OPPSKRIFTER PÅ SUNNE MIDDAGER