Denne hysterisk enkle teknikken gir laksen nytt liv

Bare legg fisken i en form, riv over ost og sleng det inn i ovnen. That's it.

Er du på jakt etter å enkelt gi laksefileten nytt liv?

Da bør du prøve å parmesangratinere den rosa hverdagsfavoritten vår.

Hvis du synes det høres innviklet ut å parmesangratinere, må du lese videre. Dette er virkelig en superenkel teknikk.

– Alt som kan gratineres i ovnen samtidig er veldig tidsbesparende og enkelt. Du slipper å bruke masse tid på kjøkkenet. Helt genialt i en travel hverdag, mener Renate Schjolden, som driver matbloggen Snikgjest.

Du finner oppskrift på parmesangratinert laks og asparges lenger ned i saken!

LES OGSÅ: Ida var lei av laks – helt til kjæresten laget currylaks 

– PERFEKT MED PARMESAN OG ASPARGES

Alt du trenger å gjøre er å legge laksen i en ildfast form, rive over osten, og deretter sette den under grillelementet i ovnen til osten er gyllen og fisken er perfekt tilberedt.

Enda enklere blir det om du hiver grønnsakene i formen i samme slengen. Her vil asparges være et suverent valg.

– I likhet med laks trenger asparges kort steketid, derfor passer det ypperlig å tilberede dem sammen, mener Renate.

Hun lar sjelden muligheten gå fra seg til å bruke parmesan i maten:

– Den salte og velmodnede smaken egner seg til det meste. Nydelig i pesto, super i gratenger og kan rives og røres inn i sauser. Jo lenger den er lagret jo bedre, smiler Renate.

Med umamismaken fra parmesanen blir dette en real smaksbombe, lover hun.

LES OGSÅ: 4 nye måter å spise laks med mango og avokado

SUNN GRILLMAT

Denne retten egner seg også som grillmat.

Det er bare å pakke inn laks, asparges og parmesan i folie og legge på grillen, tipser Renate.

Uansett anledning er hennes favorittilbehør til denne retten kokte poteter, rømme og smeltet smør.

– Og jeg får høre av både store og små at det smaker helt nydelig! gliser hun.

PARMESANGRATINERT ASPARGES OG LAKS

4 personer

DETTE TRENGER DU:

4 laksefileter
1 bunt asparges
1 sitron
2 dl parmesan
3 fedd hvitløk
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 200 grader med grillfunksjon, og legg bakepapir i bunnen av en ildfast form.

2. Skjær sitronen i skiver og legg de i midten av formen. Legg fiskebitene på toppen av sitronen og asparges rundt.

3. Bland revet parmesan og hvitløk, og dryss over. Avslutt med litt salt og pepper.

4. La formen stå i ovnen til osten er gyllen, ca. 15- 20 minutter.

5. Server gjerne med små poteter og litt rømme.