Nå putter jaggu folk havregryn i kaffen sin

Hvis du ikke har tid eller ork til mer enn en kopp kaffe til frokost, er denne nye frokosttrenden fra Colorado midt i blinken for deg.

I fjellbyen Breckenridge i Colorado har folk andre ting å bruke tiden sin på enn å spise frokost. Den aktive livsførselen har gjort en snodig frokostrett til en ny favoritt i byen: Oatmeal latte. 

Oatmeal latte, eller havregrøt-latte, er en fusjon av havregrøt og kaffe latte i en kopp. Den lages ved å steame melk med havregryn slik at grynene mykner. Dette helles deretter over en dobbel shot espresso, før det hele toppes med granola, skriver Popsugar

Se også: Linda Stuhaugs 5 favoritter av overnight oats.

Cuppa Joe 

Oatmeal latte fikk først oppmerksomhet i 2015, da senior associate web editor i Bon Appétit Magazine, Rochelle Bilow, postet et bilde på Instagram-profilen sin av den spesielle frokostdrikken. Deretter fulgte en sak på BonAppetit.com om latten hun hadde fått servert på kaféen Cuppa Joe i Breckenridge, Colorado.

Hjernen bak havregrøt-latte er baristaen på Cuppa Joe, Johanna Hirschboek, som fant opp drikken for folk på farta som ville gjøre unna frokosten og kaffen raskest mulig, skriver Popsugar

Hvis du ikke er en frokostperson og ikke klarer stort annet enn en kopp kaffe før du hiver deg ut av dørene om morgenen, kan denne nye kaffetrenden kanskje være noe for deg? 

Psst: Du kan også drikke gulrotkake som smoothie.

Enklere variant 

Foto: @kstinele

Selv om den originale havregrøt-latten lages ved hjelp av steameren på en espressomaskin, som sett på bloggen How Sweet Eats,  kan du vel så enkelt lage den uten både steamer og espresso: 

Lag havregrøt i en kjele ved å koke opp melk og havregryn, og bland inn litt kanel, salt og brunt sukker. Hell grøten i en bolle, kok opp sterk kaffe (enten med kaffetrakter, presskanne eller pulver), og topp grøten med noen shotter av kaffen.


Foto: @cuppajoeonthego

Havregrøt er for øvrig ikke det snåleste folk har puttet i kaffekoppene sine. I fjor var det smør folk puttet i kaffen sin, og i Sverige er det visstnok en greie å putte egg i kaffen. 

Mon tro hva det neste blir?