Kjøttsuppe med pølse og grønnsaker

Kjøttsuppe med pølse

Kjøttsuppe trenger ikke å ta lang tid. Denne raske og enkle kjøttsuppen med pølse, grønnsaker og buljong lager du på 20 minutter.

Når høstværet kommer, er det endelig tid for å koke kjøttsuppe. Klassisk kjøttsuppe skal gjerne kokes på knoke over flere timer, og i en travel hverdag kan det fort føles litt overveldende.

Men har du lyst på kjøttsuppe kan du faktisk lage det på 20 minutter. Vi har laget det som sannsynligvis er verdens enkleste kjøttsuppe. Suppen er basert på enkel buljong, røkt kjøttpølse og klassiske grønnsaker som potet og gulrot.

extra-bannere-900x450-fruktoggront.jpg

PRØV OGSÅ: Restaurant LOKKs populære suppe med pinnekjøtt

Hvis du vil gjøre det enda enklere kan du sløyfe grønnsakene, og heller tilsette frosne grønnsaker som amerikansk blanding eller frosne brokkolitopper. Da er suppen klar på bare noen minutter!

Kutt grønnsakene i små biter

Jo mindre biter du deler grønnsakene i, dess raskere går det å koke dem møre. Bare pass på at du ikke skjærer potetene så små at de smuldrer opp underveis i kokingen. 

LES OGSÅ: Middagene du slipper å gå i butikken for å handle inn til

Sjekk ut hvordan du lager verdens enkleste kjøttsuppe:

Verdens enkleste kjøttsuppe 

Varmende kjøttsuppe med pølse og grønnsaker.Foto: iStock

Dette trenger du:

Til 3 personer

4 røkte kjøttpølser, i skiver
1 purre, i skiver
½ kålrot, i terninger
4 poteter, i terninger
4 gulrøtter, i skiver
1,5 liter grønnsaksbuljong
Persille, kan sløyfes
Salt og pepper
Olje

Slik gjør du: 

1. Stek kjøttpølse i en stor gryte et par minutter. Tilsett purre, kålrabi, poteter, gulrot og salt, og stek videre i noen minutter.

2. Hell over buljongen, og la det småkoke i 15 minutter til grønnsakene er møre.

3. Smak til med salt, pepper og persille. Server gjerne med flatbrød til. 

PRØV OGSÅ: Kyllingsuppe i ekspressfart