Denne tacogryten er godkjent av kresne barn

– Er barna dine glad i taco vil de elske denne gryteretten, lover matbloggeren.

– Vi er veldig glad i taco som helgemat hjemme hos meg. Men siden det er så populært, spesielt blant barna, er det fint å ha en hverdagsvariant i ermet også, synes Tina Hage, som står bak bloggen med samme navn

Hennes tacogryte tar under 30 minutter å lage. Utmerket på en helt vanlig tirsdag!

Ideen til tacogryten fikk Tina fra en venninne som hadde testet ut gryta i barnehagen hun jobber i – med særdeles vellykket resultat.

– Jeg var litt spent ettersom mine barn er litt småkresne i matveien, men gryteretten ble en umiddelbar suksess også hjemme hos meg, sier Tina. 

REDUSER SALTINNHOLDET

Det tok ikke lang tid før Tina lagde sin egen versjon av tacogryten. 

Trikset for å tilpasse retten til barn er enkelt: Reduser saltinnholdet til et minimum ved å lage tacokrydderet selv.


Blogger og tobarnsmor Tina Hage. Foto: privat.

– Det er uhyre enkelt å røre sammen, og som en ekstra bonus har du en velsmakende krydderblanding neste gang du skal lage fredagstaco, sier matbloggeren.

– I tillegg har du bedre kontroll både på sukkermengde og hvor sterkt det blir.

IKKE MYE SOM KAN GÅ GALT

Tacogryten lager du lett som en lek. Her er det ikke mye som kan gå galt! 

– Bare brun kjøttdeig, tilsett oppkuttede grønnsaker og bland deretter inn tacokrydder, knuste tomater, kremfløte og mais. La gryten koke et lite kvarter og rør til slutt inn rømme og revet cheddar – og vips, så er den klar! jubler Tina.

Pynt med litt finhakket koriander og server med ris, pasta eller salat. Du kan også gratinere gryten i ovnen med ost om du vil variere litt, tipser Tina – og legger til:

– Om kun større barn og voksne skal spise tacogryten, kan du gjerne tilsette litt hvitløk og chili for å få mer styrke og ekstra smak.

Foto: Maria Bondeson.

Tacogryte med cheddar

3-4 porsjoner.

DETTE TRENGER DU: 

400 kjøttdeig
1 løk
1 rød paprika
1 boks mais
1 boks hakkede tomater
2 dl kremfløte
3 - 4 ss seterrømme
1/2 dl revet engelsk cheddar

Hjemmelaget tacokrydder:

2 ts røkt paprikapulver
2 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
1/2 ts hvit pepper
1 ts havsalt/maldonsalt
1/2 ts cayennepepper
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1-2 ts valgfri tørr søtning
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 ts kanel

SLIK GJØR DU: 

1. Lag tacokrydderet først ved å male frøene i en morter eller lignende, og bland alt godt sammen. Oppbevares i et lufttett glass.

2. Start med å brune kjøttdeig i en litt dyp stekepanne.

3. Kutt grønnsaker i passe store biter og ha i stekepannen sammen med kjøttdeigen. Stek videre i noen minutter. Bland inn tacokrydder, knuste tomater, kremfløte og mais.

4. Kok i 10 - 15 minutter til den tykner litt. Blir det liten plass i pannen, ha det gjerne over i en kjele. Rør inn rømme og revet cheddar helt til slutt. 

5. Server gjerne med en salat og valgfri ris. 

God middag!

Foto: Maria Bondeson.