Rødbeteburgeren selv biffelskeren vil forgude

Rødbeteburger smaker ikke bare fantastisk, men er en eksepsjonelt sunn burger med masse antioksidanter. Prøv den sammen med fetakrem og avokado i ciabattabrød!

Ifølge Nationen, har én av fire nordmenn lyst til å spise mindre kjøtt. Nå har vi gjort det enda enklere å nå dette målet – selv i en hektisk hverdag.  

20. juni lanserte vi nemlig serien «Coop Vegetardag» med to vegetarburgere i ferskvaredisken vår: Rødbeteburger og Bønne- og erteburger. Mens Bønne- og erteburgeren består av 61 prosent aspargesbønner og 15 prosent erter, inneholder Rødbeteburgeren hele 74 prosent rødbeter. 

Hvis du aldri har verken laget eller smakt rødbeteburger, kan du teste ut denne oppskriften på rødbeteburger i ciabatta med fetakrem og avokado – og gjerne søtpotetfries ved siden av. Denne gjør det mye enklere å holde #kjøttfrimandag hellig! 

   > Hemmeligheten bak knasende sprø vegetarburger

Supersunn rotgrønnsak 

I tillegg til at rødbeteburgeren smaker kjempegodt, er rødbeter en skikkelig supersunn rotgrønnsak.  

Rødbeten er nemlig den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter. Antioksidanter kan som kjent blant annet kan forebygge hjertesykdommer, noen typer kreft og demens, ifølge NRK.

Rotgrønnsaken inneholder også masse kostfiber, som er supert for fordøyelsen, og folat, som er med på å redusere tretthet, skriver Frukt.no. Rødbeteburger kan med andre ord være en real «oppkvikker».

   > Slik gjør du tacoen vegetarisk

Perfekt for burgere

Mange forbinder kanskje rødbeter med den syrlige smaken av rødbeter på glass, men fersk rødbete smaker helt annerledes. 

Grønnsaken smaker både søtt og litt jordaktig, noe som gjør at de passer perfekt til saltere retter, skriver One Green Planet. Med andre ord er rødbeten en super råvare til vegetarburgere.

Sjekk ut hvordan du kan lage rødbeteburger med søtpotetfries og fetakrem à la Hverdagslykkelise under:

Rødbeteburger med fetakrem 

Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise

Dette trenger du (4 personer):

2 pakker «Coop Vegetardag» Rødbeteburger 
4 halvstekte ciabattabrød 
Grønn krispisalat 
½ rødløk i skiver
2 tomater i skiver
1 avocado i skiver


Fetakrem: 

1 blokk fetaost
3 ss lettrømme
1 ss olivenolje
Saft fra 1 lime
½ rød chili
2 hvitløksfedd
Salt
Pepper

Dette gjør du: 

1. Varm opp ciabattabrødene i ovnen etter anvisningen på pakken. 

2. Kjør alle ingrediensene til fetakremen med en stavmikser til en myk krem. Smak til med salt og pepper. Denne kan du bruke både som dip til søtpotetfriesene og på burgeren.

3. Hakk opp grønnsakene i passende størrelse. 

4. Stek rødbeteburgerne på middels varme i cirka 2 minutter på hver side . 

5. Del ciabattabrødene i to, og fordel fetakrem på bunnen. Lass på med resten av ingrediensene, og server gjerne med søtpotetfries.  

   >> Les mer om produktnyheten rødbeteburger