Den eneste måten å kutte løk på (4 steg)

Livet blir faktisk litt enklere når du kan å kutte løk. Lær deg kokketrikset en gang for alle!

Alle vet det kan være trasig å finkutte løk: Tårene triller mens løken sklir rundt på fjølen, og alt du får igjen er en ussel haug med løk i ujevne biter. 

Ta deg nå et par minutter på å lære deg hvordan proffene kutter løk – en gang for alle. Det gjør livet på kjøkkenet så mye enklere!  

 Aha! Det er altså slik du kutter vannmelon!

Slik kutter du løk som en proff

Del i to - men behold bunnen!

Skrell løken, og del løken i to. Kutt av toppen, men la bunnen være. 

  > Slik fileterer du grapefrukt.

Lag hovedsnittene

Skjær snitt på tvers av hele løken, men pass på å la det være igjen cirka en halv centimeter til bunnen. Det sørger for å holde løken sammen mens du kutter. 

Størrelsen på disse snittene avgjør størrelsen på løkbitene, så juster alt ettersom hvor store eller små biter du trenger.  

Lag tverrsnitt

Lag to snitt vannrett fra toppen på løken til bunnen - men pass nok en gang på å la det være litt avstand til bunnen slik at løken holder sammen.

 

Kutt i vei 

Kutt løken som vanlig, fra stilkenden mot bunnen. Når du nå kutter vil løken være svært finkuttet.

Voila! 

Ferdig! Perfekt finhakket løk du kan bruke i for eksempel tacoen, suppa eller som pølsetopping. 

>> FLERE LØKTRIKS? 

Slik steker du løk som en proff!