Spennende toppinger tar grillpølsene til nye høyder

Hvis du skal invitere til en real pølsefest, må du unngå de to typiske pølsetabbene: Tørre, svidde pølser og uinspirert tilbehør.

Pølser er sannsynligvis noe av det vi griller aller mest av. De smaker fantastisk, er enkle å tilberede og koster ikke mange kronene. 

 

Men det er to kardinalsynder vi ofte begår når vi skal grille pølser. Den ene er at vi ofte griller pølsene til de er brunsvidde og uttørkede, og vi serverer dem med uinspirert tilbehør som ketsjup, sennep og sprøstekt løk. Meh!

Hvis du vil stelle i stand en skikkelig pølsefest, bør du unngå disse pølsetabbene – og heller vise pølsa den respekten den fortjener.

Prøv et ølbad! 

Et genialt triks for å unngå svidde og tørre pølser - og i stedet få skikkelig saftig resultat – er å tilberede pølsene i et ølbad.

- Dette trikset funker spesielt godt for rå pølser som lett brenner seg på grillen, sier grillkongen Craig Whitston til nrk.no

Fremgangsmåten er enkel: Plasser en kjele rett på grillristen, og ha i lyst øl, eplejuice eller buljong – og smaksett med friske urter, sitron og løk. Varm opp kjelen, og la pølsene trekke i ølbadet i cirka 15 minutter. 

Ta pølsene ut av ølbadet rett før servering, og grill dem raskt på direkte varme. Siden pølsene grilles etter trekking, vil mesteparten av alkoholen fordampe, skriver dinside.no på sine nettsider. Dette blir det garantert saftige pølser av! 

Flere pølsetriks: Slik kan du lage morsomme spiraler av pølsene.

Tilbehøret er halve greia 

Pølser fortjener bedre enn ketsjup og sennep. Med skikkelig spektakulært tilbehør, kan du yte de saftige pølsene langt mer rettferdighet. 

Her har du tre fabelaktige tilbehør som du kan servere sammen med dine nybadede, saftige pølser: En frisk avokadokrem, en luksuriøs variant med blåmuggost og hjemmelaget sprøstek løk, og en frisk relish med tomat, chili og koriander. Pølsefesten er sikret – og pølsens selvrespekt er gjenreist! :) 

Grillpølse med tre tilbehør 


Foto: Hanne Stensvold / Sentralen 

Avokadokrem

1 avokado
1 fedd hvitløk
1 ss crème fraîche
2 ss olivenolje
1 lime
salt 

Slik gjør du:

Ha alle ingredienser i en bolle og kjør til en fin krem med en stavmikser. Smak til med salt. 

Blåmuggost og karamellisert løk

½ pk blåmuggost
1 løk, i tynne skiver
1 ts brunt sukker
salt og pepper
1 ss smør 

Slik gjør du:

Stek løken i smør på lav varme til den er blitt myk, det tar cirka 20 minutter.  Strø over brunt sukker og la det surre til sukkeret har smeltet. Smak til med litt salt og pepper. Rør inn smør. Server pølsene med smuldret blåmuggost og karamellisert løk.


Foto: Hanne Stensvold / Sentralen 

Relish med chili og koriander

1 pk cherrytomater
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
¼ rød chili
1 håndfull koriander
2 ss olivenolje
en skvis sitronsaft
litt sukker
salt og pepper 

Slik gjør du:

Skjær tomatene i båter og la dem renne litt av seg.

Finhakk og bland alle ingrediensene, tilsett tomater og smak til med salt og pepper. Lag gjerne relishen litt i forkant, den blir bare bedre av å stå og trekke.

>> Se alle våre grilloppskrifter her   

Psst! 

Skal du ha pølsefest hjemme, er det gøy å blande forskjellige pølsetyper på grillen. Du finner mange spennende grillpølser hos Extra! :)