Halloween-godteriet som vil få barna til å måpe

Knask eller knep har aldri smakt bedre! Saltstenger med sjokolade og strøssel vil få barna til å juble når de banker på døren.

Nå er det snart Halloween igjen, med sine spøkelser, ulende vind og masse, masse godteri. Hvis du begynner å bli litt lei av å dele ut seigmenn til poden, kan disse saltstengene med sjokoladetrekk være et prima alternativ.

Sjokoladestengene består helt enkelt av saltstenger, smeltet sjokolade og forskjellige typer strøssel, og er fargerike og morsomme for barn på godtejakt.

   > Yoghurtkjeks - litt sunnere Halloween-godteri.

Saltstengene er, som kjent, snacksen som alltid blir kjøpt inn til bursdager - og like ofte blir stående halvfull igjen bakerst i skapet. På denne måten får du både brukt opp saltstengene OG gledet barna med tidenes diggeste Halloween-godteri.

Enkelt

For å lage sjokoladestengene behøver du kun å gjøre tre ting: Smelte sjokoladen over vannbad, dyppe saltstengene i sjokoladen, og drysse ønsket topping over rett før de stivner.

   > Frokosten som får barna til å knekke sammen av latter.

Dette er med andre ord så enkelt å gjøre at selv barna kan være med på det, som en oppvarming til godtejakten senere på kvelden.

Pakk gjerne inn tre-fire stenger i litt cellofan, slik at det er enkelt (og hygienisk) for barna å få med seg noen sjokoladestenger senere på kvelden.

Tradisjon

Halloween feires kvelden for allehelgensaften, og stammer blant annet fra den katolske allehelgensfeiringen. Bruken av dødssymbolikk - som skjeletter og spøkelser - er derimot inspirert av den meksikanske allehelgensdagen, De Dødes Dag, skriver SNL.

Selv om Halloween sakte men sikkert har begynt å bli en vanlig høsttradisjon også her til lands, har det ikke alltid vært sånn. Ifølge SNL kom ikke Halloween-feiringen til Norge før på starten av 2000-tallet. I USA, derimot, har tradisjonen med knask eller knep holdt på i over 150 år, ifølge Forskning.no.

Sjekk ut hvordan du lager knasende sjokoladestenger under:

Sjokoladestenger

Dette trenger du:

Saltstenger
200 gram dronningsjokolade
Strøssel, for eksempel tutti frutti, hakkede nøtter, kokosmasse

Slik gjør du:

 1. Smelt sjokoladen over vannbad. Hell den smeltede sjokoladen i et høyt og tynt glass.

2. Dypp én og én saltstang i sjokoladen. La de renne litt av seg før du legger dem på et bakepapir eller silikonark. La sjokoladen stivne litt før du drysser forskjellig strøssel over. La stivne helt i kjøleskap før servering.