Dette vil fjerne all skepsis mot grapefrukt

Hvis du tror du ikke liker grapefrukt, bør du tro om igjen. Du har sannsynligvis bare manglet riktig teknikk for å filetere frukten!

Det er mange synes grapefrukt smaker beskt og bittert, og enten skyr frukten som pesten eller strør sukker over den for å klare å nyte smaken. 

Men visste du at det er skinnet som omkranser hver båt som er den store synderen – mens kjøttet faktisk smaker søtt og godt? 

- Vanligvis spiser vi bare filetene i grapefrukten, fordi skinnet mellom ofte er hardt og smaker veldig bittert, sier kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen.

Byermoen kan fortelle at den bitre smaken kommer fra bitterstoffene naringin og kinin.

- Den bitre smaken er den grunnsmaken det tar lengst til å venne seg til, men avstemt med andre smaker gir den et spennende bidrag til maten, sier kommunikasjonssjefen. 

Heldigvis kan du enkelt filtere grapefrukten i båter uten hinne med dette trikset: 

  > Aha! Slik bør du kutte vannmelonen!

Slik fileterer du grapefrukten: 

1. Skjær av endene. 

2. Skrell grapefrukten forsiktig med en skarp kniv. 

Pass på å skjære vekk skallet helt inntil fruktkjøttet. 

3. Del grapefrukten i to

Forsøk å kutte akkurat i «snittet» mellom to båter.  

4. Lag et snitt i skinnet nær midten av grapefrukten, fjern skinnet, og dra fileten forsiktig ut. Gjenta med alle filetene. 

5. Voila! En helt skinnfri grapefruktfilet, og minimalt svinn.

Supersunn

Byermoen kan fortelle at grapefrukten ikke bare har en frisk smak, men at den er proppfull av sunne næringsstoffer.

- Frukten er en fantastisk frukt. Den smaker friskt og har lavt innhold av både energi og fett, skriver kommunikasjonssjefen.

Hun fortsetter:

- Den har imidlertid et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Vitamin C styrker immunforsvaret og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, skriver Byermoen.

LES OGSÅ: Du har sannsynligvis pillet reker feil hele livet