Slik får du potetgullet til å holde seg sprøtt «for alltid»

Er du lei av at halvparten av snacksen blir seigt før du har fått spist opp posen? Dette trikset gjør at potetgullet holder seg sprøtt og godt.

Både brownies og ostepop smaker godt når den er seig, men potetgull skal aldri, aldri være seigt. Men som regel er det nettopp seige potetgullflak du møter når du graver frem potetgullposen fra i går og skal fortsette knaskingen. 

Vi har kommet over et genialt triks som holder potetgullet sprøtt fra første til siste bit – selv om du ikke har en strikk eller en klype tilgjengelig som kan holde posen lukket.

   > Slik får du sitronen til å vare fire ganger lengre

Internet famous

Det geniale trikset skal visstnok først ha blitt postet på Imgur av brukeren SlimJones123, før Telegraph skrev om trikset.

Teknikken går ut på at du bretter en kant langs poseåpningen, før du deretter «vrenger» kanten. Dermed «låses» posen, og potetgullet holder seg sprøtt og godt i dagevis. For at trikset skal fungere er det forutsatt at du har spist en dugelig mengde av posen. 

   > 10 sunne potetgull som kan konkurrere med originalen

Slik gjør du det:

1. Det første er det enkleste: Spis det du orker av potetgullet.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

2. Press ut all luften av potetgullposen, og brett ned kanten.


Foto: Maria Tveiten Helgeby

3. Brett hjørnene inn over brettekanten. Grip tak under brettekanten, og vreng innsiden ut mens du holder hjørnene på plass. På denne måten vil hjørnene holdes fast under bretten.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Nå er posen helt tett. Ingen chips faller ut, ingen chips blir seig – og du kan fortsette knaskingen der du slapp uten noen sure miner. 


Foto: Maria Tveiten Helgeby

   > Slik kan du gjenskape The Big Mac