Den smarteste måten å rense purre på (4 steg)

Fjerner du stilken på purreløken? Da er du sannsynligvis en av dem som ikke bruker verdens smarteste metode for å rense purre.

Å rense purre kan være en innviklet og smått irriterende øvelse – og det er purrens anatomi som må ta skylden for all kløningen vår. Den grønne og gule delen av purren er nok skapt for å spises – men den er ikke skapt for å renses.

Å komme til med vann og hender i en smal stilk med tett sammenrullede blader, er ikke bare enkelt. Det virker som om det alltid et hulrom med jord vi har oversett, og vi ender opp med den grusomme følelsen av knasend sand mot tennene under middagen. Grøss!

Har du (mot alle odds) klart å rense purren for jord, er den som oftest helt massakrert når du skal kutte den opp. 

   > Du har (sannsynligvis) pillet reker feil hele livet

Mange (dårlige) metoder  

Det er mange metoder å velge mellom når du skal rense purre. Den desidert dårligste er å kun fjerne stilken og toppen av purren, og febrilsk forsøke å få sneket litt vann inn i purren. Andre hakket opp purren for å deretter skylle bitene i et dørslag, mens andre igjen fjerner stilken og toppen før de deler purren i to og skyller hver del i vasken mens de sprer lagene fra hverandre. 

Dette er den beste metoden så langt, men den har en stor svakhet. Purren er «massakrert» til to uhåndterlige deler som ikke vil holde seg sammen – verken når du skal rense eller hakke opp purren. 

Følger du derimot vår metode, får du en helt ren purre uten jord som holder seg sammen både når du renser og hakker opp purren. 

Hemmelighet er å ikke skjære av stilken før etter du har både renset og hakket opp purren. It's all in the stilk! 

> Aha! Det er altså slik du lager en avokadorose

STEG 1

Fjern toppen av purren. 

STEG 2 

Skjær et snitt inn mot midten av purren fra toppen og ned mot stilken – uten å skjære helt gjennom.  

STEG 3 

Vask purren i kaldt vann mens du sprer lagene fra hverandre, og sørger for å vaske godt mellom hver lag. 

STEG 4 

Hakk i vei! :) 
 

   > Slik kan du gjenskape The Big Mac 

SE OGSÅ: Flere billige middager