Tacomuffins vil få deg til å aldri mer kaste restene av tacolefsene

Sitter du også alltid igjen med tacolefser etter å ha spist taco? Da må du prøve deg på verdens beste tacomuffins!

Vi elsker taco - og det er vi ikke alene om!

Hvert år kjøpes det nemlig over 14 millioner enheter av meksikanske skjell og -lefser her til lands, noe som utgjør omlag 14.128.000 taco-, tortilla- og fajitamiddager, ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt.

Ja, du leste riktig: Hvert år gnafser vi i oss over 14 millioner rømmedynkede tacolefser og -skjell så det renner salsa mellom fingrene våre.

Men etter et par millioner vanlige tacoer er det på tide å finne på noe nytt. Derfor presenterer vi herved Tacomuffins! 

Tacomuffins er en genial måte å bruke opp lefsene som ofte blir igjen til overs etter tacomiddagen. De stuer vi ofte inn i et kjøkkenskap, der de tørker inn før de går rett i søppeldunken. Men med tacomuffins sparer du både tid, penger og miljøet i én taco.

Du har kanskje lagt merke til at tacolefsene stivner hvis du ikke pakker dem inn i aluminiumsfolie når du skal varme dem i ovnen. Dette (vanligvis litt irriterende) kjennetegnet bruker vi til vår fordel: Ved å sette lefsene i muffinsformer, blir de myke og gode på bunnen, og akkurat så sprø på toppen at de holder formen. 

Gjør barn, venner, koner, menn og deg selv lykkelig, og lag tacomuffins til middag! 

Dette trenger du (4 porsjoner):

4 tacolefser 
400 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1,5 dl vann
1/2 løk, finhakket
1 liten paprika, i biter
3-4 ss mais
Olje, til steking
Revet ost

Til servering: Rømme, Salsa, Salat. 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Hell litt olje i en stekepanne, og stek løken blank. Tilsett kjøttdeigen og stek brun, før du heller over krydder, vann, mais og paprikabiter. La surre til det meste av vannet har dampet bort.

3. Ta frem muffinsbrettet: Her er det viktig at du bruker et muffinsbrett som er beregnet på store muffins, hvis ikke blir tacokoppene for små. Lag små folder på tacolefsene slik at de passer i formen (se video for fremgangsmåte). 

4. Fordel kjøttblandingen i de fire tacokoppene, og strø litt revet gulost på toppen. Sett midt i ovnen i 10 minutter. La tacokoppene kjøle seg ned i formen i ti minutter før servering.