thaikylling: en form med thaikylling og salat

Linda Stuhaugs geniale thaikylling i form

Hiv alle ingrediensen i en form, smell den inn i ovnen og dekk bordet eller sett på en klesvask mens middagen lager seg selv. Linda Stuhaugs thaikylling i form er lett å elske!

- Om du ønsker en middag som er rask å lage, er denne helt fantastisk. Du kan bare slenge alt i en form, så det er lite du trenger å passe på, sier matblogger Linda Stuhaug.

På bloggen lindastuhaug.no – Sunn matglede gir hun daglige tips til et sunt og variert kosthold. Stuhaug har gått kokkelinja, er personlig trener og studerer samfunnsernæring. Hun er med andre ord riktig person å snakke med angående sunne middagstips.

Og nå har vi fått kloa i hennes deilige, supersunne thaikyllingform med kokosmelk og karri!

  > Middagen som ikke krever steking, koking eller baking!

- Retten er proppfull av gode valg: Grønnsaker, mager kyllingfilet og kokosmelk som inneholder gunstige næringsstoffer for kroppen, sier ernæringsfysiologen.

Populær

I tillegg til at kyllingformen inneholder masse gode grønnsaker, som purre og rødløk, lages sausen fra bunnen av.

- Dette er bra så du slipper unna dårlige tilsetningsstoffer som ofte er i ferdiglagde sauser, sier ernæringsfysiologen.

  > Lakseretten bloggeren alltid tyr til

 Stuhaug har erfaring med matglade lesere og kan fortelle thailandsk mat er populært til lørdagsmiddager. 

- Jeg vil si at min thaikylling i langpanne passer til de fleste. Denne kyllingformen passer like godt til et middagsselskap med gjester som til en enkel lørdagsmiddag med familien, sier Stuhaug.

Glutenfri

Har du en glutenallergiker ved bordet kan du bare senke skuldrene. Denne saftige retten er nemlig helt fri for gluten.

Glutenfri eller ei, kyllingformen er proppfull av smak. Så hvis du har barn eller sensitive gjester på besøk, kan det være en idé å justere kryddermengden.

  > Disse middagene er ferdig på null komma niks!

«Krydderet kan bli litt røft for mange, men her gjelder det å justere og smake seg fram til den blir passelig for deg og dine. Ingenting i veien med å drysse på litt krydder før servering om man har bomma litt heller,» skriver hun på blogginnlegget.

Sjekk ut matbloggerens thaikylling i form under:

Linda Stuhaugs thaikylling i form

Foto: Linda Stuhaug/http://lindastuhaug.blogg.no

Dette trenger du:

2-3 rødløk
1 purreløk
600-800 g kyllingfilet
1 boks kokosmelk
1 boks matyoghurt, crème fraîche eller ekstra boks kokosmelk
2 ts paprikakrydder
2 ss red curry paste
2 ts karrikrydder
1 ts hvitløkskrydder
Salt og pepper
Evt. Maisennajevning 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfiletene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.

Foto: Linda Stuhaug/http://lindastuhaug.blogg.no

2. Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få et oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere. Hell over formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.

3. Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Server gjerne med salat og ris. Det passer ypperlig!