10 måter å bruke opp resten av kokosmelken på

Du kommer aldri til å kaste den siste skvetten med kokosmelk igjen. Den kan jo brukes til så mye!

Vi har alle vært der:

Du bruker en liten skvett av kokosmelken i en middagsrett, men så vet du ikke helt hva du skal bruke resten til.

Det ender med at du kaster boksen.

Fra og med nå kan det bli en slutt på dette. Det er nemlig ingen grunn til å kaste den deilige kokosmelken.

LES OGSÅ: Isbittrikset som gir evig liv til urtene

KOKOSMELK AVRUNDER SMAKEN 

Kokosmelk egner seg ypperlig til å tilføre sødme, kremethet, fyldighet – og til å avrunde flere typer smaker.

I tillegg til å bidra med alle disse gode egenskapene gir den også god næring: 

Ifølge BBC er kokosmelken rik på fiber, vitamin B, C og E, i tillegg til mineraler som jern, selen, kalsium og magnesium. Og den inneholder naturligvis ikke laktose.

Her har vi samlet ti ting du kan bruke restene på – slik at du aldri mer trenger kaste kokosmelken:

10 TING DU KAN BRUKE KOKOSMELK TIL: 

1. FRYS NED I ISBITFORMER

Foto: Maria Bondeson.

Første tips er egentlig et oppbevaringstips. Kokosmelkens holdbarhet er nemlig kort etter åpning. Kun noen få dager!

Derfor er det lurt å fryse kokosmelken ned i isbitformer, og bare å knekke ut så mange du behøver til neste oppskrift. Ifølge Can You Freeze This holder kokosmelken seg 2-3 måneder nedfryst.

Smart, ikke sant?

LES OGSÅ: Kaster du mye brød? Bli en månedsbaker som Elise!

2. KOKOSRIS

Lag herlig duftende kokosris ved å bytte ut en del av vannet med kokosmelk når du skal koke ris.

Her er det også fint å tilsette andre aromatiske ingredienser, som Millas mat har gjort det i denne oppskriften. Kokosris er perfekt å servere til krydret mat.

3. GULROTSUPPE

Foto: Maria Bondeson.

Den flotte bloggen Mat på bordet bruker kokosmelk til å runde av smaken i sin spicy gulrotsuppe.

Det samme kan du naturligvis gjøre i mange andre purerte grønnsakssupper, av for eksempel søtpotet eller gresskar. Topp gjerne suppen med noe som knaser og frisker opp. Pluss en god swirl kokosmelk da, naturligvis!

4. CURRYSAUS TIL LAKS

Laks i currysaus er så godt! Her har matbloggen Ida Maries mat en fin variant du kan teste ut. Velg selv om du vil servere den ved siden av, eller om du vil koke grønnsakene og laksebitene i sausen.

5. I KAFFEN

Gjør som bloggeren Cecilie TB og bytt ut fløten i kaffen med kokosmelk. Der løser den seg lett opp og tilfører herlig smak, lover Cecilie på sin blogg.

En superenkel måte å bruke opp de siste skvettene med kokosmelk, altså!

6. I SØTPOTETMOS

Foto: Maria Bondeson.

En søtpotetmos blir enda søtere og aromatisk med kokosmelk.

Når man i tillegg gjør som Annikens Kitchen og tilsetter ingefær og revet kokos får den ekstra mye smak. Dette er et sunt alternativ til potetmos, skriver Anniken – som liker å servere den til grillet eller stekt kjøtt.

7. GLASUR PÅ MUFFINS 

Kokosmelken egner seg også ypperlig i glasuren du topper muffinsene med. Vi skal igjen til bloggen Mat på bordet.

Etter å ha sett seg lei av å måtte bruke kokosessens for å få frem kokossmak på glasuren til sine kokos-cupcakes, kom hun nemlig opp med ideen å koke kokosmelken inn til den ble tykk, kremaktig og stappfull av deilig kokossmak.

Resultatet er til å få vann i munnen av!

8. ALKOHOLFRI PIÑA COLADA

Lyst på en skikkelig sommerdrink?

Gjør som Det søte liv og lag en alkoholfri piña colada. Den er kjempeenkel, og perfekt for de siste skvettene kokosmelk. Bare kjør i en blender sammen med ananasjus, fersk ananas, melis og isbiter.

Pynt med ananasbiter og nyt!

9. KOKOSPANNEKAKER

Ute etter en god helgefrokost? Lag Monas Kjøkkenskriveriers kokospannekaker! I tillegg til kokosmelk inneholder disse kokosmasse som kjøres i hakker til melkonsistens, hvetemel, bakepulver, egg og litt honning.

Topp med litt ekstra kokosmasse og bananer, så har du en nydelig start på dagen.

10. SATAYSAUS

Peanøttsausen satay er selvfølgelig perfekt til grillet kylling, men også til vårruller, sommerruller eller bare råe grønnsaker.

Prøv gjerne den inspirerende matbloggeren Maria Bondesons versjon. Den er proppfull av gode aromatiske smaker som på ypperlig vis balanserer salt, søtt og syrlig. Du bestemmer selv akkurat hvor mye sting du ønsker fra chilien.

Kos deg – og gi deg selv et klapp på skulderen for å ha brukt den siste skvetten med kokosmelk til noe fornuftig! 

LES OGSÅ: Mye løk? Denne franske løksuppen tommer grønnsaksskuffen for løk