Makaroni med bolognese

Tre middager med makaroni

Pasta er billig og god mat, og makaroni er kanskje det som er enklest å kombinere med alt fra tomatsuppe til en god pastasaus eller grønnsaker og revet ost.

Når du har lyst på billig og enkel middag er pasta noe av det enkleste du kan ty til. Makaroni er en liten pastatype som du kan bruke i tomatsuppen for å få den mer mettende. Du kan bruke den med en god saus eller i gryteretter og omeletter.   

Ordet «makaroni» stammer fra det italienske order «maccheroni», som igjen stammer fra det greske ordet «makaria». Dette var visstnok en form for byggrynskraft som ble servert for å minnes de døde, ifølge Wikipedia. Her hjemme, derimot, forbindes nok makaroni heller med billige og raske middagsretter, som tomatsuppe og gratenger. 

PRØV OGSÅ: Tre gode gratenger

Dette er tre av våre favorittoppskrifter med makaroni. 

1. Makaroni bolognese

Makaroni med pastasaus. Foto: Mat for Muskler/Kriweb.no

Dette er en rask og veldig rimelig middag som passer både store og små, og fem ingredienser er det som skal til for å lage denne deilige retten fra Mat for Muskler: Karbonadedeig, makaroni, tomatpuré, ketchup og vann. Deilige krydre som cumin og paprika løfter smaken enda et hakk, og gjør dette til den perfekt hverdagsmiddagen.

Server gjerne med en frisk salat - eller kanskje et dryss parmesan? 

>> Les hele oppskriften på makaroni bolognese på kriweb.no.

2. Enkel tomatsuppe

Tomatsuppe med makaroni og basilikum.Foto: Grys Kjøkkenskriverier/Gryskjokken.no

Hva er vel tomatsuppe uten makaroni? Denne fyldige og deilige tomatsuppen kommer fra matbloggen Grys Kjøkkenskriverier, og er «superenkel», ifølge bloggeren selv. Suppen er basert på hermetiske tomater, buljong og tomatpuré, og lages raskt og problemfritt rett i gryten. 

I tillegg til makaroni, foreslår bloggeren også å servere suppen med egg, kjøttboller, rømme eller små tomater. Du kan rett og slett velge selv hva du liker best. Dette blir en hverdagsfavoritt!

>> Les hele oppskriften på enkel tomatsuppe på gryskjokken.no

3. Makaroni med ost og blomkål

Makaroni- og blomkålgrateng. Foto: Kokkelering/Kokkelering.no

«En utvidet variant av mac n' cheese,» omtaler matbloggen Kokkelering denne retten som. Makaronien blandes med blant annet ost og créme fraiche, som gir en fyldig og frisk smak til retten. Blomkålen gir både smak og tekstur, i tillegg til at den tilfører grønnsaker til middagen.

Du kan både spise denne for seg selv, eller servere den som tilbehør til for eksempel kylling eller fisk.

>> Les hele oppskriften på makaroni med ost og blomkål på kokkelering.no

SE FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIGE MIDDAGER