Tre makaroniretter som er snille mot smaksløkene og lommeboka

Si nei til dyre hverdagsretter med disse tre enkle, gode og RIMELIGE rettene med makaroni.

Når kontoen begynner å bli litt skrapa, er det på tide å tenke litt økonomisk i middagsplanleggingen. Retter med makaroni er perfekt for å lage mettende, rimelige og gode middager.

Makaroni er en liten og buet pastatype som er laget av durumhvete, vann og gjerne egg. Som de fleste andre typer pasta stammer også den klassiske makaronien fra Italia, ifølge SNL. Pastaen har en nøytral og mild smak, og passer derfor til de fleste sauser, være seg pesto, tomatsaus eller ostesaus.

Ordet «makaroni» stammer fra det italienske order «maccheroni», som igjen stammer fra det greske ordet «makaria». Dette var visstnok en form for byggrynskraft som ble servert for å minnes de døde, ifølge Wikipedia. Her hjemme, derimot, forbindes nok makaroni heller med billige og raske middagsretter, som tomatsuppe og gratenger - som vi har skrevet om tidligere.

Vi har samlet sammen tre av våre favorittoppskrifter med makaroni. Sjekk dem ut under:

1. Makaroni bolognese

Foto: Mat for Muskler/Kriweb.no

Dette er en rask og veldig rimelig middag som passer både store og små, og fem ingredienser er det som skal til for å lage denne deilige retten fra Mat for Muskler: Karbonadedeig, makaroni, tomatpuré, ketchup og vann. Deilige krydre som cumin og paprika løfter smaken enda et hakk, og gjør dette til den perfekt hverdagsmiddagen.

Server gjerne med en frisk salat - eller kanskje et dryss parmesan? 

>> Les hele oppskriften på makaroni bolognese på kriweb.no.

2. Enkel tomatsuppe

Foto: Grys Kjøkkenskriverier/Gryskjokken.no

Hva er vel tomatsuppe uten makaroni? Denne fyldige og deilige tomatsuppen kommer fra matbloggen Grys Kjøkkenskriverier, og er «superenkel», ifølge bloggeren selv. Suppen er basert på hermetiske tomater, buljong og tomatpuré, og lages raskt og problemfritt rett i gryten. 

I tillegg til makaroni, foreslår bloggeren også å servere suppen med egg, kjøttboller, rømme eller små tomater. Du kan rett og slett velge selv hva du liker best. Dette blir en hverdagsfavoritt!

>> Les hele oppskriften på enkel tomatsuppe på gryskjokken.no

3. Makaroni med ost og blomkål

Foto: Kokkelering/Kokkelering.no

«En utvidet variant av mac n' cheese,» omtaler matbloggen Kokkelering denne retten som. Makaronien blandes med blant annet ost og créme fraiche, som gir en fyldig og frisk smak til retten. Blomkålen gir både smak og tekstur, i tillegg til at den tilfører grønnsaker til middagen.

Du kan både spise denne for seg selv, eller servere den som tilbehør til for eksempel kylling eller fisk.

SE OGSÅ: Flere billige middager

>> Les hele oppskriften på makaroni med ost og blomkål på kokkelering.no