Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Mascarponekrem med klementiner og salt peanøttkrokan

Denne moderne varianten av tilslørte bondepiker er frisk og søt på smak, og er rask å smelle sammen.

Mascarponekrem med klementiner og salt peanøttkrokan

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

klementiner (hermetiske eller 4 ferske)

Mascarponekrem:

mascarpone (250g)

seterrømme

sitronsaft

vaniljesukker

melis

Peanøttkrokan:

vann

meierismør

sukker

peanøtter (salte)

Fremgangsmetode

Pisk alle ingrediensene til mascarponekremen til en luftig krem i en bolle.
Peanøttkrokan: Ha sukker, smør, vann og peanøtter i en panne på middels varme. Rør hele tiden til vannet har fordampet og sukkeret krystalliserer seg. Når sukkeret igjen smelter og blir blank heller du blandingen raskt over på bakepapir og avkjøler.
Legg klementinbåter i bunnen av 4 glass. Fordel cirka 2-3 ss av mascarponekrem over frukten. Finhakk peanøttkrokanen, strø på toppen av kremen, og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆